СВОБОДНО ВРЕМЕ

Първото бебе за 2019 година бе родено в Пловдив

По традиция веднага след Нова година се оповестява първото бебе за годината. През 2019 г. най-рано проплака новородено в Пловдив. То се е родило в Пловдивската АГ болница „Селена” точно в 00, 01 часа в новогодишната нощ.

Момиченце е, което е добра поличба за плодородие и берекет в страната.

Тежи 3, 51 кг и е с ръст 51 см. Родителите са избрали красивото име Диана. Акуширал е лекарският екип на д-р Георгиева в АГ болницата. 29 годишната майка и детето са в добро здраве.

От всички родилни отделения в България вече обявиха първото родено бебе за 2019 година. Така в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова” в Перник първото родено бебе за годината е момченце – Калоян, първородно за семейство Моника и Адриан Скримови.

Момче се ражда в 04, 15 ч. на 01 януари през новата 2019 г. в Добрич. То се появява по естествен път, втора рожба за семейство от Балчик. 25 годишната майка Елеонора Стаменова и бебенцето са добре.

Също момче е първото бебе във Варна. То се е родило в 04, 48 ч. на Нова година в АГ-болница „Проф. д-р Димитър Стаматов”.

В Русе първото бебе за годината е момиче. То е родено в 05, 50 часа на 01 януари. в акушеро-гинекологичния комплекс УМБАЛ „Канев”. Теглото му е 3 500 гр , а ръстът – 50 см.

Момиче е първото бебе на годината в област Бургас. Родено е 06, 20 ч. на 01 януари в УМБАЛ Бургас. Кръстено е Никол.

 И в Шумен първото бебе за 2019 г. е момиченце. То се ражда в 10, 40 ч. в първия ден на новата година. в МБАЛ Шумен. Първо дете в семейството.

Мила се ражда първа тази година във Велико Търново – проплаква на бял свят в 17, 20 часа на 01 януари. Тежи 3290 гр и е високо 50 см.

Вярва се, че родените в новогодишната нощ са с късмет и орисниците ги орисват с щастие и дълголетие. Те са символ на подновяващия се живот в България и са повод за всенародна радост.

Подготви: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *