ЗДРАВЕ

Домашно подсилване на имунната система – здраве без аптеки

В голяма степен здравата имунна система зависи от нас, нашето психическо и физическо здраве, а в основата на всичко това стоят здравословните навици и правилният начин на живот. 

В тази статия сме ви подготвили няколко идеи как да заздравите имунната си система без лекарства, за да се чувствате жизнени и здрави. 

Добрият сън 

Достатъчният и пълноценен сън стимулира имунната система. Той е един от основополагащите фактори тялото ни да се чувства силно и продуктивно. Учени твърдят, че хората имат нужда средно между седем и девет часа сън за добро здраве.

Хидратация 

Пиенето на достатъчно количество вода е много важно за изхвърлянето на токсините от тялото и неговото правилно функциониране. Водата стимулира всички процеси в организма, забавя стареенето, контролира теглото. Средно един възрастен човек трябва да приема между 1,5 и 2 литра вода на ден. Разбира се, тези цифри могат да варират според пола, теглото, мускулната натовареност и други. В забързания ни начин на живот на помощ идват и всички приложения, създадени да ни напомнят за дневния ни прием на вода. 

Здравословно хранене

Правилното хранене е онази предпоставка за правилно функциониране на всички системи от нашия организъм. 

Давайки на тялото си витамини и минерали, които се съдържат в много от плодовете, ние засилваме нашия имунитет. Наред с плодовете застават и зеленчуците, ядките, семената, които  подсилват естествените защитни сили на организма да се бори срещу бактериите, които идват от околната среда. При дефицит на тези и други здравословни храни, нашите имунни клетки няма как и с какво да работят. 

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените витамини и минерали на лидера в сферата Vital Concept.

Физическа активност 

Редовните тренировки в умерени и здравословни количества са още един от съпътстващите фактори за засилване на нашия естествен имунитет. Те регулират наднорменото тегло, кръвното налягане и други. Но не бива да се прекалява с тях, тъй като голямата физическа натовареност би имала обратния на ефекта, който търсим, а именно – потискане на имунитета. 

храна
Добрата храна е ключов фактор за здрава имунна система

Ниско ниво на стрес 

Макар че много хора смятат, че стресът влияе единствено върху нашето психическо здраве, той има  много ярки отражения и върху физическото ни – сърцебиене, ускоряване на пулса, безсъние, хронично главоболие, умора и други. Той е една от главните предпоставки за болести. 

Когато сведем до минимум стреса в нашия живот, то тялото ни би се чувствало спокойно, а в следствие на това и би функционирало правилно. Известни методи за намаляване на стреса са йога, медитация, физическа активност и други.

Прием на различни видове чайове 

В околната среда има редица опасни бактерии с които организмът ни трябва да се бори. За да му помогнем можем да приемаме най-различни изпитани във времето рецепти с големи ползи. Такива са чаят с куркума и джинджифил, чаят от черен бъз, от ехинацея, мента и други. Те дават на тялото ни енергия и сила за изпитанията на деня. 

В горепосочените шест малки, нетрудоемки и полезни навици са чудесен начин да подсилим имунната си система в домашни условия. Те биха превърнали организма ни в един силен щит срещу грипа, вирусните инфекции и настинките. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *