СЕМЕЙСТВО

Парти за рожден ден в режим на изолация!

Да, това може да изглежда проблем, но в никакъв случай не трябва да помрачава настроението от празника. Та това е най-важният ден от календара! Детето чака своя рожден ден цяла година и изобщо не го интересува, че някакъв вирус се опитва да открадне неговия момент. Този, в който то носи царската короната на партито!

Е, няма да е традиционното, шумно парти с много щуращи се даца наоколо. С аниматор, програма и т.н. Но пък може би, ако представите ситуацията наобратно, че малчуганът ще има празник, съвсем различен от този на другите приятели, имате шанс нещата да се получат. 

Както за всяко друго нещо в този живот, важни са подходът и настроението. С малко повече въображение всичко е възможно. Да не забравяме, че за децата е най- важна емоцията. А това означава то да усеща, че всички вкъщи сте посветени максимално на събитието и нито веднъж да не го оставите да се съмнява, че е най-важният човек на деня.

Украсата

Да започнем с идеите. Преди да се събуди, може да направите украса. Да закачите голям надпис и да надуете „море” от балони. Така още със ставането, детето ще усети, че купонът е започнал, ще има усмивки и очаквания за още изненади.

Подаръците

Скрийте купените подаръци. Вашите и тези от близките, приятелите, бабите и дядовците, които така или иначе няма да могат да дойдат. Една игра от рода на топло и студено е добър вариант да държите градуса на настроението вдигнат и да уплътните още малко време от иначе дългия ден.

Игрите

Едва ли някога ще ви се случи скоро, за това  не пропускайте възможността да поиграете заедно с новите „намерени” придобивки. Опитайте да измайсторите декора на къщата за кукли, да ги преоблечете или да им направите прическа. Да подкарате новата кола с дистанционно и дори да направите състезание.

Извадете от гардероба подходящи дрехи и си направете игра с различни герои, импровизирайте с вариант на театрална постановка по любимата приказка. Разбира се, с рожденика в главната роля. Не забравяйте аплодисментите!

Почерпката

Какво е празник без почерпка! Ами пригответе я заедно. Дали ще са сандвичи със смешни личица, или пилешки хапки с корнфлейкс, а защо не и домашен бургер. Най-важното е това да е любимата храна на рожденика и да му се представи във варианта, че всички ще я консумират специално в негова чест.

Възможно е да не сте успели да се снабдите със специална бутикова торта за случая. Обикновено всеки родител е наясно с любимото филмче и герои на детето си, а те преливат в пластмасови варианти на фигурки от всеки втори магазин. Така че една семпла торта от близката сладкарница може да се превърне в истински шедьовър, хем оригинален, хем практичен, защото след разрязване, фигурките остават за дълго сред арсенала на любимите играчки.

Помощ от новите технологии

Направете си семеен плакат и селфи снимка за спомен. На плаката може да нарисувате ръцете си или всеки да отправи своето оригинално пожелание към главния герой на деня. Това ще бъде една незабравима своеобразна картичка, която да украсява детската стая и да служи за спомен от събитието.

Не пропускайте да излъчвате онлайн вашия празник. Така тези, които желаете да споделят вашия специален момент, могат да попеят честит рожден ден и да се посмеят заедно с вас. Включително и недошлите деца, на които вашето може да покаже с възторг новите си играчки. А защо не и някоя интернет игра да си спретнат за час, докато вие си поемете малко дъх с едно следобедно кафе.

За „десерт” предлагам семейно кино с пуканки. Може би филм или сериал, който сте пропуснали да гледате от новия сезон. Спуснете бял чаршаф, нарисувайте билети, подредете столовете в редица и загасете светлините.

Ооо, рожденикът е заспал… вероятно сънува приказни емоции на един изпълнен с приключения ден, макар и прекаран вкъщи!

Автор: Даниела Микова

One thought on “Парти за рожден ден в режим на изолация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *