ЗДРАВЕ

Отслабване с оцет – мисията възможна

Отслабване с оцет – възможно ли е това? Нека го обсъдим в следващите редове.

Ползите от приема на ябълков оцет за организма са безспорни. Това е натурален продукт, който не съдържа въглехидрати и калории. Но трябва да знаете също, че с негова помощ можете да намалите обиколката на кръста и да стопите излишните тлъстинки.

Ще започнем с уговорката, че за да сте сигурни в крайния резултат и в полезните качества на приемания продукт, трябва да използвате само домашно приготвен, нефилтриран ябълков оцет. Така ще си гарантирате, че в него няма наличие на никакви странични примеси и подобрители. Чистият ябълков оцет е отличен начин да държите кръвната захар под контрол. Той подпомага също така работата на черния дроб и намалява нивата на лошия холестерол. Метаболизмът подобрява своята ефективност, а чувството за глад се притъпява.

Начините за приемане на натурален ябълков оцет са различни. Някои хора предпочитат да разтворят една или две супени лъжици от киселата подправка в чаша вода и това да е първото нещо, което да сложат в устата си за деня. За други най-добрия начин е да си приготвят с него дресинг и да овкусят салатата си. Какъвто и метод да изберете, важното е да сте постоянни в приема му. 

Прочетете още: Как да си направим ябълков оцет в домашни условия

Едно от важните качества на ябълковия оцет е, че той има свойството да разтваря кристалите на пикочната киселина. Тя се отделя в големи количества в организма на хора, страдащи от артрит и други ставни заболявания, като им причинява болка и дискомфорт. Оцетът облекчава това състояние, като улеснява изхвърлянето на разтворените кристали от тялото.

Много е важно обаче да съобразите здравословното си състояние с възможността да приемате ябълков оцет с цел отслабване. Ако имате проблеми със стомаха и най-вече язва или гастрит, никога не си позволявайте да приемате киселината. Не задържайте също така течността в устата си, защото така с течение на времето тя ще нанесе щети на вашия зъбен емайл. Не прекалявайте с количествата оцет, които приемате – всичко е полезно, когато е в нормални граници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *