ЗДРАВЕ

Оризови крекери – доколко са полезни

Оризови крекери – тях обичат не само децата и хората, водещи здравословен начин на живот, но и мъжете. Чудесно мезе са за бира и още… Какво, обаче не знаем за тях и доколко са полезни, нека сега да научим.

Оризови крекери – защо са предпочитани

В тези солени разядки отсъства „забраненият“ за някои групи хора – глутен. Това ги прави широка приложими, но тук се появява въпроса здравословни ли са?

Оризовите крекери са много харесвана и бърза закуска. Те са ниско калорични и това ги прави подходящо лакомство за онези, които се стремят да ограничат сладко и солено.

Колко калорични са тези „оризовки“

Те са въздух и ориз, който е надут. Една оризовка, без добавени вкусове съдържа 35 калории, от тях 7 грама въглехидрати и няма никакви мазнини. Тези гризлита не са особено хранителни, това ги прави подходящи за хора на нискокалориен режим.

Грешки при здравословната закуска

Специалистите съветват привържениците на този вид чипсове да избират варианти без овкусители и много сол. Последните спомагат за задържането на вода в организма, а от тук и други здравословни проблеми.

Оризови крекери
Оризови крекери – какво трябва да знаем за тях?

Обобщение за оризовия крекер:

Оризовите крекери могат да са полезни, стига да са комбинирани с подходящи здравословни продукти. Ако се спрете на крекери с пълнозърнест тип ориз и без добавени аромати и вкусове, добавите към тях семена, намажете с малко тахан или зехтин, може и масло от авокадо. Така оризовките ще са истински здравословна закуска, при това с нисък гликемичен индекс.

Може да комбинирате оризови крекери още с бадемово масло и хумус. Това е чудесен начин да си набавите полезни хранителни вещества, без риск, нито за фигурата, нито за кръвната захар или инсулина.

В заключение:

Оризовките са минимална хранителна стойност, но ако са поднесени по подходящ начин, могат да се превърнат в отлична междинна закуска, при това много здравословна.

Бон апети на всички избрали ги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *