Красота

Оформяне на вежди с пинсета

Оформяне на вежди с пинсета – време е да си поговорим за това!

Всички знаем, че веждите са рамката на лицето! Чрез придаването на правилна форма на веждите ни, можем да подчертаем чертите на лицето и да го направим по-отворено и привлекателно.

Оформянето на вежди с пинсета по принцип е проста процедура, но изисква доста умения. Повечето жени са усъвършенствали тази техника  и сами придават на веждите си красива форма. Тази процедура позволява бързо и почти без болка да премахнете нежеланите косми и да придадете на визията си един добре поддържан вид.

Процедура

По правило тя може да бъде разделена на няколко последователни манипулации:

 • Първо и най-важно е правилното определяне на формата на лицето
 • Изчисляване на необходимите пропорции
 • Контурен чертеж
 • Премахване на излишните косми
 • Дезинфекция на повърхността
 • Довършване на линията с козметичен молив и запълване на съществуващите празнини

Как да определим формата на лицето ни?

Всеки човек е индивидуален и всяка форма на лицето също. С някои прости изчисления обаче бързо можете да прецените дали дадено лице има кръгла или квадратна форма. Ако обаче се чувствате несигурни или срещате затруднения при определяне на формата, най-добре е да се свържете със специалист и да поверите процедурата по оформянето на веждите ви в неговите ръце.

Различните форми на лицето

Професионалистите разграничават следните форми на лицето:

 • Кръгла форма
 • Квадратна форма
 • Ромбоидна форма
 • Овална форма
 • Сърцевидна форма
 • Триъгълна форма
 • Правоъгълна форма
 • Издължена форма

За да разгърне лицето своя потенциал е от изключително значение веждите да пасват идеално на формата му. В домашни условия с няколко прости измервания можете правилно да определите формата на вашето лице – с помощта на рулетка или линия измерете дължината от долната част на брадичката до линията на косата на челото. Разделете полученото число на три. След което измерете дължината от началото на носа до долната равнина на брадичката. Сравнете получените резултати: ако те са близки един до друг – тогава ви имате овално лице, ако първият индикатор е по-голям формата на лицето ви е ромбоидна.  Чрез измерване на различните лицеви линии и сравняване на получените резултати лесно можете да достигнете до правилен извод за формата на вашето лице.

вежди
Оформяне на вежди с пинсета – как да го направим?

Какво е небходимо за самата процедура?

Преди да започнете оформянето на веждите се снабдете с удобни пинсети, памучни тампони, средство за дезинфекция на повърхността на кожата,  козметичен молив, подходящ гребен за вежди и голямо удобно огледало. Когато работите с вежди, не трябва да бързате, защото е много лесно да премахнете космите, но новото им израстване, при допусната грешка, би отнело много време. Осигурете си подходяща светлина, за да не пропуснете и най-малките власинки, които могат да повлияят на резултата от работата. 

Прочетете още: Лепенки за оформяне на вежди – какво е това?

Избършете кожата с алкохолен разтвор, за да дезинфекцирате повърхността. Срешете космите със специалното гребенче за целта. Начертайте контур, посредством козметичния молив и маркирайте зоната, която трябва да се почисти. Ако космите са прекалено дълги, можете да ги подстрижете с малка ножица за по-голямо удобство при скубането им. След завършване на почистването отново дезинфекцирайте кожата.  А за да намалите евентуалното дразнене и зачервяване можете да масажирате участъка с кубче лед или да нанесете крем с високо съдържание на алое. 

Не забравяйте, че формата на веждите трябва да се поддържа редовно чрез отстраняване на новоите косъмчета. Поддържайте себе си и разпръсквайте красота наоколо – като не забравяте най-важната част от лицето, а именно – веждите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *