Красота

Лепенки за оформяне на вежди – какво е това?

Красиво оформените вежди днес са от изключителна важност за хората, които държат на външния си вид. Дори за мъжете е напълно естествено да скубят и поддържат своите вежди. При жените има и допълнителна стъпка по тяхното оформяне с грим. На някои им се получава много добре и веждите им изглеждат не само перфектно, но и много естествено. При други нещата не са чак толкова добре и лесно се разбира, че веждите са дорисувани. При трети обаче ефектът от оформянето е направо комичен. Голяма част от дамите са чували, може би знаят много, а и използват редовно лепенки за оформяне на вежди. За останалите сме подготвили тази информация, която да ги насочи към правилния начин за тяхното правилно използване.

Ежедневното оформяне на красиви вежди е твърде ангажиращо за много жени. Ако сте семейни, имате малки деца и куп задачи рано сутрин, едва ли ви остава много време за грим. Това обаче в никакъв случай не означава, че  трябва да загърбите вродената си суета и да се оставите на сивото ежедневие да ви завладее. Някои жени решават проблема като си татуират вежди. Рискът при този вариант е, че модните тенденции се менят бързо, а татуировките не са нещо временно. Ако искат да си дадат шанса да са винаги актуални, то тази стъпка трябва да бъде внимателно премислена. Много по-добър е варианта с временна татуировка, която могат да ви направят във всеки квалитетен козметичен салон.

Ако обаче сте сред онези дами, които се доверяват само на собствения си усет и умения, оформянето на вашите вежди е едно от първите неща, с които започва денят. За да не губите прекалено много време за тази задача и все пак да постигате перфектни резултати, трябва да се придържате към някои основни правила.

Преди всичко преценете добре моментното естествено състояние на вашите вежди. Ако те са прекалено тънки, не е добър вариант да се опитвате да ги удебелявате прекалено много. Колкото и добре да се справяте, това ще си личи доста, а с напредването на деня ще се набива все повече на очи. Просто се примирете с природните си дадености и се постарайте да се придържате максимално към тази дебелина и форма. Прекалено плътните и с дебели косъмчета вежди също не са лесни за оформяне. Те създават ясен релеф и границата между естествената и дорисуваната част е още по-видима. Внимавайте и не прекалявайте с творчеството!

вежди
Оформяне на вежди с лепенки – как се случва това?

За да постигате добри резултати всеки път е важно да се снабдите с качествена козметика. Купете си молив за вежди, който не трябва да е много мек и го поддържайте винаги остър. Сенките за вежди са също задължителен елемент. Трябва да разполагате с набор от четки, с чиято помощ да рисувате и сресвате вашите вежди. Снабдете се и със завършващ гел, който ще фиксира постигнатия ефект за по-дълго време. Важно условие за естествената ви визия е да изберете за грима цвят, два нюанса по-тъмен от косата ви. 

Следващата стъпка към постигането на съвършените вежди е определянето на тяхната естествена дължина и форма. Това можете да направите с помощта на обикновен молив. За да откриете къде е добре да започва веждата поставете молива така, че да минава от края на ноздрата край началото на окото и отбележете с лека точка. Крайната точка ще откриете, поставяйки единия край на молива отново до ноздрата, а другия насочете към края на окото. Маркирайте отново. Средната част на веждата се открива, започвайки от същата начална точка и насочвайки молива така, все едно преминава през зеницата. Вече имате опорните точки, които ще ви помогнат да оформите перфектната визия.

И така, вече сте готови да започнете същинското оформяне. Някои се доверяват на сигурна ръка и точна преценка. Други използват пластмасов шаблон за целта. Неудобството при него е, че трябва да го придържате с една ръка, която в същото време пречи на видимостта ви. Най-удобното и лесно решение е да използвате хартиени лепящи се шаблони. Тяхната големина и форма изберете съобразно споменатите вече ваши индивидуални особености. Преди да започнете работа отлепете хартиените вежди и ги залепете върху вашите. Така ще добиете приблизителна представа как ще изглеждате. Време е да залепите самия шаблон над окото. Върху него има отбелязани маркери, които ще ви помогнат да поставите двете лепенки симетрично. Използвайте опорните точки, които отбелязахте с молива, за да определите правилно началната и крайна точка на лепенката – шаблон. Сега можете да започнете с нанасянето на грима, без да се притеснявате, че може да излезете извън очертанията. Започнете с молив. Дооформете със сенки, срешете и нанесете завършващ гел. Отстранете лепенките за вежди. Напълно възможно е да забележите някои косъмчета, останали извън шаблона. Лесно можете да ги прикриете с основа за грим или фон дьо тен и скосена четка. Перфектен резултат, нали?

вежди

Напоследък започнаха да набират популярност друг вид лепенки за вежди. Те представляват изрисувани с косъмчета различни по форма вежди. Изберете най-близките до вашите и ги изрежете максимално близо до основната им форма. Поставете лепенката на място. Прекарайте четка, потопена във вода, по нея.  Следствие на това се отделя хартиената част и лепенката се залепва на принципа на ваденка върху вашата вежда. Различното тук е, че след намокряне косъмчетата придобиват лек обем, което ги прави да изглеждат естествено върху лицето. Прозрачната им повърхност прозира и по този начин се получава сливане между естествената и изкуствената вежда. Лепенките са водоустойчиви и ще издържат около седмица, без да променят вида си.

Много се надяваме, че тези наши съвети за работа с лепенки за вежди ще ви помогнат да постигнете лесно желаната си визия. Опитайте и оценете бързината и лекотата, с която ще получите чудесни резултати. Времето е капитал – не го пилейте!

Автор: Магдалена Колибарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *