Красота

Маска за бърз растеж на косата

Обикновено за активиране на растежа на косата се използват маски, които съдържат затоплящи компоненти – като горчица, лук, пипер и други, които провокират активен приток на кръв към скалпа. Това осигурява на фоликулите допълнително хранене с ценни вещества, което кара косата  да расте активно. 

Прости и ефективни домашни маски за бърз растеж на косата

Маска за коса с горчица

Горчицата е отлично средство за активиране на бурен растеж на косата, тя подхранва косъма и помага за премахване на излишното съдържание на мазнини на скалпа.

За да приготвите сместа са ви необходими:

 • 2 супени лъжици горчица
 • 2 супени лъжици зехтин
 • 2 чаени лъжички захар
 • 2 супени лъжици гореща вода

Смесете всички компоненти в изброената последователност и нанесете маската само на скалпа. Краищата на косата можете да намажете само със загрят зехтин, който ще се отрази добре на сухотата им. Сложете на главата си шапка за душ или кърпа. Останете с маската между 15-60 минути, след което измийте както обикновено. При мазна коса можете да правите маската на всеки 5 дни, при нормална коса веднъж на всеки 7 дни, а при суха коса не повече от веднъж на 10 дни.

Използването на маската е възможно да удължи косата ви с 6 см. само за един месец.

маска за коса

Маска за коса с витамини

Витамините в течна форма са много популярни съставки на редица домашни маски за растеж. За косата най-ефективни са витамините А и Е и именно те влизат в състава на най-популярните маски. Предлагаме ви една от многото възможни рецепти:

За да приготвите сместа са ви необходими:

 • Чаена лъжичка вит. Е
 • Чаена лъжичка вит. А
 • 2 супени лъжици горчица
 • Един жълтък
 • 2 супени лъжици топла вода

Смесете съставките, нанесете на косата, увийте с кърпа и останете така  10 минути, ако правите маската за пръв път. Възможно е да усетите парене, но това е нормална реакция. С течение на времето можете да удължавате престоя с маската до достигане на един час.

Резултатите от тази маска ще са гарантирано добри – косата ще расте много по-активно и ще придобие атрактивен блясък.

Маска за растеж на косата с пипер

Благодарение на дразнещия си ефект върху скалпа, тинктурата от червен пипер перфектно подобрява процесите на растеж на косата.

За да приготвите сместа са ви необходими:

 • Супена лъжица тинктура от червен пипер
 • 1-2 супени лъжици от балсама за коса, който използвате

Нанесете сместа с четка или тампон само върху скалпа, след това увийте косата с шапка за душ или кърпа. Препоръчваме ви да изчакате поне час преди да измиете маската. 

Ако изпозлвате тази маска на всеки 5 дни в продължение на 2 месеца, косата ви ще се удължи с поне 7 сантиметра.

Всяка жена мечтае за красива и гъста коса, а мечтите са на една ръка разстояние с тези домашно приготвени маски с минимално количество продукти. Природата е богата на всички ценни за човешкото тяло вещества и ни ги предоставя, просто трябва да се научим да ги използваме.

Домашната маска за растеж на косата може да даде много по-ефективен резултат дори от най-скъпото лекарство. А дългата, добре поддържана коса, наситена с витамини, ще изглежда жива и ще удивява с копринената си мекота и гъстота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *