Нетипична рецепта: Руло с кисело зеле

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма кисела зелка;
  • 10-тина слайса бекон;
  • 1/2 доза домашна майонеза (може и купешка, разбира се)
  • 1 доза тесто за пица (можете да замените с купено такова или пък с бутер тесто. Също така количестото на тестото е относително, понеже зависи от това, в каква тава ще печете и колко хляб искате да има в рулото);
  • олио, черен пипер на зърна, червен пипер, дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарежете зелката на ситно за готвене. Сложете олио в тенджера и го запържете. Овкусете с млян червен пипер, прибавете и черното пиперче и дафиновия лист. Долейте вода почти до покриване на зелето и сгответе на бавен огън. В това време замесете тестото и го оставете да втася. Направете си и майонезата.

След като се сготви зелето го отцедете от водичката и го оставете да изстине. След това разточете тестото с дебелина около 1,5 см. Разстелете вече охладеното зеле върху тестото, намажете с майонезата, наредете слайсовете бекон и навийте на руло. Сложете го в намазнена тавичка и го сложете да го изпечете на 190 градуса до готовност.

Източник: e-vkusno.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *