Готови ли сте за нова среща след старото гадже?

Една от трудните части след раздялата с гаджето е стъпката, когато трябва да продължим напред и да се срещнем с нов човек. Кога идва тази стъпка? Дали сме готови? Много въпроси изникват пред всяка жена, поставена в тази ситуация. Ние ще опитаме да ви помогнем с няколко стъпки и идеи, които разкриват кога и как да започнете да се срещате отново с нови хора и дали всъщност сте готови за това.

Идеята да имате някой друг в живота си затопля сърцето ви. Но тук не става въпрос да се озовете в леглото на първия срещнат и да започвате мимолетни отношения. По-скоро най-накрая да дадете шанс на някое сладурче, с което сте се запознали преди време и дори за кратко ви е бил симпатичен.

Вълнувате се, когато някой проявява интерес към вас. През по-голямата част от времето, когато хората преживяват раздяла, те дори не забелязват, когато някой се интересува от тях. Ако обаче сте преодолели раздялата, няма да ви дойде наум да откажете, а по-скоро ще се вълнувате и ще дадете положителен отговор на човека отстреща. Накратко, ако идеята да забавлявате някого отново не ви подтиква да хвърляте, тогава имате разрешение от нас да отидете на среща с този човек.

Вие отново изпитвате първи трепети. Това са пеперудите, онези гаделичкащи емоции, както при първа среща. Те могат да започнат минимално, но ако ги получавате в корема си и може би дори някоя друга искричка или пламъче в окото, когато флиртувате с някого, тогава помислете за тези естествени емоции като улика, че сте готови да се впуснете отново към някого, който определено не е вашия бивш.

Спомняте си по-малко. Не става дума да забравите напълно бившия си. Това е доста трудно, все пак е част от вашето минало – като любимата ви детска кукла или домашен любимец. Но ако вече не избухвате в плач, когато чуете любовна песен или попаднете на романтичен филм по телевизията, имате напредък.

Казвате „Да” по-често, отколкото „Не”. Не само казвате „да“ на приятелите си, които искат да ви изведат извън „бърлогата ви“, а също се съгласявате на почти всичко. Сякаш се събуждате от дълбок сън, който идва след тъгуването по раздялата. Вече може да си поемате дъх по-леко, да излизате, без да сте увисили нос, да се смеете шумно. Поздравления, вие сте преминали през тежката част и за вас следват хубави неща.

Това са нашите проверящи стъпки дали сте готови отново да излезе на среща. Ако на половината от тях си казвате „може би“, значи не сте напълно готови, но ако сте съгласни с почти всички, може да станете от дивана и да започнете да излизате.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *