СВЕТСКИ

Нети: живот като на кино

Помните ли сериалите като Есмералда, Розалинда или Трима братя, три сестри? Латиноамериканските саги, в които в 101-вия епизод става ясно, че майката на главната героиня не е нейна биологична майка, в повечето случаи е изоставена пред църква, където я открива и я отглежда друго семейство. 

Заплетени случки с неясни роднински връзки и щастлив край. Такива са историите по филмите. Не е като в живота, ще кажете. В живота всичко е по-ясно и събитията се случват някак по-бързо, по-точно, по-организирано. 

Е, да, но понякога не е точно така. Пример за латиноамерикански сериал е животът на Антоанета Добрева или по-позната като Нети. Красивата и талантлива актриса и певица преди две години разбира, че всъщност е осиновена. Но ако смятате, че това не е кой знае колко интересно, почакайте да прочетете историята по-нататък. 

В телевизионно предаване Нети разказва, че винаги е усещала, че в семейството си не е била на мястото си. Сякаш е знаела от малка, че родителите ѝ са други хора, а не тези, които са я отгледали. 

Дори визуално тя не приличала на тях. Баща ѝ умира, когато тя е малка и майка ѝ е човекът, който се е грижил за нея и е единственият ѝ толкова близък и значим роднина. 

След смъртта на майка ѝ попада на документи, намирайки смъртен акт на името Антоанета Добрева и разбира, че семейството е имало дъщеря, която е починала през 50-те години. 

Нети открива, че интуицията ѝ не я е подвела през всички тези години и решава да се свърже с биологичната си майка. Открива я в Германия при близък на семейството приятел, който знаел, че майката на Нети търси детето си в продължение на 45 години. Още щом ѝ се обажда по телефона и чува гласа ѝ, разбира, че това е нейната майка, дори преди да си направи ДНК тест – гласовете им са удивително сходни. 

След като Джилда, биологичната майка на Нети, разбрала от нейния близък приятел рождената дата на актрисата, тя вече знаела, че е намерила своята рожба. Нети се среща за първи път с майка си във Видин, където Джилда отсяда при роднини, а Нети гостува с оперна постановка там. 

Не приключват дотук вълненията в живота на Нети. След като разбира, че баща ѝ е актьорът от Плевенския театър Петко Кръстев, тя осъзнава защо още щом я приемат актьорско майсторство, всичко преподавано ѝ изглежда толкова ясно и близко до сърцето. Оказва се също, че те не просто се познават отдавна, но и прекарват всяко лято заедно по участия и турнета. 

Е, това, ако не е съдба?! Една вечер, след като са се събрали заедно на маса, той сяда до нея и тя, след месеци чакане, му признава, че всъщност е неговото дете, за което той неотдавна научава, че има и целият му свят се преобръща. 

Джилда и Петко Кръстев са имали мимолетна връзка, след която той спира да я търси. Тя не е знаела, че е бременна дълго време, но когато вече става ясно, че ще става майка, започва да се колебае дали да отгледа детето. Да не забравяме, че тогава времена са били доста по-различни от сега и на това да си самотна майка не се е гледало с добри очи. 

След като Нети прекарва 6 месеца в дом, възрастни и образовани хора я осиновяват. Нети не осъжда майка си, напротив, тя дори я разбира и осъзнава, че времената са били други и на жената не ѝ е било лесно да вземе толкова трудно и тежко решение. Но пък сега, когато е загубила осиновителите си, Нети открива истинското си семейство. Нейна сестра пък се оказва красивата репортерка от БТВ Александра Кръстева. 

Наскоро прочетох една мисъл: „Тъкмо си мислиш, че си объркал нещо, а животът ти се нарежда по най-правилния начин“. Нети винаги ще помни и ще носи в сърцето си добрината, която са направили нейните осиновители, това, че са я възпитали добре и са ѝ били опора, за да се превърне в тази очарователна жена днес. 

Когато някой си отива, то е, за да дойде друг. За да стане животът ни по-пъстър, по-цветен и по-положителен. Джилда приключва онлайн интервюто с думите към дъщеря си: „Всичко добро е пред теб, слънчице. И ти го казва тази, която те заобича първа, още преди да те роди.“

Автор: Таня Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *