СЕМЕЙСТВО

Нещата, които никога не бива да питате партньора си

Всички знаем, че най-важното в една връзка са уважението и доверието, както и по-честото и откровено общуване,  заздравяващо отношенията.

Постоянното ровене и разпитване за предишните връзки на партньора ни, или ограничаване на личното му пространство, може да създаде сериозно напрежение между вас.

Все пак, ако толкова много искате отговор на въпросите си, задайте ги по-индиректно или перифразирайте, но при всички случаи ги обмислете добре.

Убеден ли си, че ми казваш истината?

Задавайки такъв въпрос, издавате съмнение в неговата искреност. Той би се засегнал от вашето недоверие, а и самите вие показвате  несигурност. И двамата ще се почувствате неловко.

Винаги е по-добре да кажете направо какво ви тревожи и да го обсъдите, отколкото да хвърляте във въздуха едва ли не обвинение в лъжа.

Защо не ме послуша?

Натякването от типа: „Аз казах ли ти, че така ще стане!”, придружено с обвинителен въпрос, никога не решава проблема. По-добре да обсъдите нещата, вместо да си прехвърляте вината. Всеки може да сгреши, важно е да изясните чувствата си и заедно да предприемете мерки.

Защо не се успокоиш?

Ако партньорът ви изглежда в последно време изнервен, явно има причина. По-добре тактично да разберете какво го тревожи, а не да му казвате да се успокои с критичен тон. Такова отношение само би го подразнило още повече. Предразположете го спокойно към откровен разговор и може да намерите решение за проблемите му.

гаджета
Има определени неща, които никога не бива да питаме половинката си
Аз по-добра ли съм от бившата ти?

Това е възможно най-неуместният въпрос. Няма да постигнете нищо, освен да издадете неувереност, дори ревност и в крайна сметка партньорът ви да се дистанцира от вас. Той не е ваша собственост, миналото си е минало, сега е с вас, а не с бившата си. Значи е с вас заради качествата ви.

С кого ти е било най-хубаво?

Няма нужда все да връщате партньора си назад,  само ще го отблъснете. Не си мислете, че ще бъде напълно искрен.  И да ви каже нещо, ще знае, че винаги ще бъдете недоволна и ще го нападате. Няма смисъл от такъв въпрос, сега явно му е хубаво с вас, щом сте заедно.

Защо никога не правиш това, което харесвам?

Няма как вашият партньор да знае какво очаквате от него, ако не му кажете. Трябва да оценявате това, вместо да го укорявате. Възможно е да го демотивирате много бързо, защото мъжете обичат да получават похвали, като всеки, който е вложил старание за нещо. Просто поговорете, мъжете не обичат намеци, а директни разговори.

Наистина ли ме обичаш?

За всяка жена е важно да се чувства обичана, но ако очаквате мъжът до вас постоянно да повтаря, че ви обича, явно не сте наясно с психиката на мъжете. Много от тях не говорят винаги и директно за любовта си, но го показват. По-добре е да показва любовта си чрез дела, а не да повтаря по няколко пъти на ден колко ви обича.

Все пак ако в някой момент ви човърка нещо и се замисляте колко е дълбока връзката ви, задайте си въпроса в правилния момент, особено ако сте създали романтична атмосфера за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *