НЕОБВЪРЗАНА

Веднъж завинаги: Има ли значение размерът?

Няма как при разговор между приятелки да не се засегне темата и за размера на мъжкото достойнство. И ако в началото на сексуалния си живот жената е заинтересована повече от романтичната му страна, то след време, особено около 30-40 – годишна възраст, вече започва да има по-различни изисквания.

Макар че всичко зависи не толкова от размера на мъжкото достойнство, а от начина, по който мъжът го използва, болшинството жени смятат, че повечето сантиметри са винаги за предпочитане.

Откога датира предпочитанието към по-големия размер на мъжкото достойнство?

Любопитен факт е, че хората имат най-големи пениси сред приматите по отношение на абсолютния размер и пропорцията на тялото.

В своето еволюционно развитие, женската половина от човечеството най-вероятно се е интересувала от по-големия размер на мъжкия полов орган така, както например един женски паун би предпочел мъжки с по-пъстри пера. Ето защо жените избират партньора си с по-голямо мъжко достойнство, така предават тези гени на следващото поколение. Това е всъщност сексуален подбор.

Преди хиляди години, това може би е било предимство на мъжете, тъй като с по-голямото мъжко достойнство са можели да отстранят спермата на другите съперници и така да имат по-голям шанс да предадат своите гени.

При конкретни изследвания става ясно, че някои жени стигат до вагинален оргазъм, когато мъжът има по-голямо мъжко достойнство.

Има ли стандартен размер?

Над 300 жени, участвали в проучване на шотландски учени, са отговорили, че за удоволствието от секса размерът на пениса има значение, но все пак всичко е строго относително.

Всъщност, размерът в невъзбудено състояние няма значение. Според сексолози, размерът се оценява по време на ерекция.

Смята се, че стандартната дължина на пениса е 15 – 18 см, като обиколката му трябва да бъде  12 – 14 см, т.е. около 4.5 см широчина. 31% от анкетираните жени смятат, че средната дължина е напълно достатъчна, докато 52% от дамите са на мнение, че перфектният размер е 15 – 20 см.

Размер до 10 см устройва само 3%. А 5% от участничките пък искат да спят с мъж, който има дължина над 25см.

На въпросите за другите предпочитани пропорции на мъжа, 7% от анкетираните открито признават, че харесват мъжкари с по-едро телосложение.

Много малко, само 4%, са на мнение, че мъж, който е с наднормено тегло, не ги привлича сексуално. Едва 19% от нежната половина на човечеството посочват конкретна форма на мъжко тяло, с чийто притежател биха искали да имат интимни отношения.

Имат ли мъжете проблем с размера на своето достойнство?

Малкият пенис е кошмар за всеки мъж. Причина за него могат да бъдат хормонални проблеми, структурни проблеми в тялото или генетични аномалии. Повечето пъти обаче притесненията са не толкова медицински, колкото психични. В такъв случай е добре мъжът да се консултира с психолог или сексолог.

Ако проблемът е медицински, се прибягва да уголемяване чрез хирургична намеса или поставяне на импланти.

Според специалистите, средствата за удължаване, предлагани онлайн, са ненадеждни и дори опасни.

Да не забравяме, че размерът на мъжкото достойнство и уменията в спалнята може да са важни, но жените очакват от един мъж също уважение и грижовност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *