АСТРО

Направлявайте живота си според Луната: силата на четирите фази

Едва ли има човек, който поне веднъж не се е любувал на красотата на Луната. Със своите променящи се форми и синхронно въртене, тя става участник в редица митове, легенди и теории. 

Освен красива фигура в небето обаче, много хора вярват, че тя има и специални качества, които биха ни помогнали в живота. От грижата за косата до поддържане на тялото във форма, години наред много от жените, а и от мъжете, се доверяват именно на спътника на Земята. 

Днес решихме да ви разкажем за някои от най-често срещаните истории за нея като помощник на нашето психично и физично здраве.  

Новолуние – първа фаза

Женският цикъл

Няма научни доказателства дали луната влияе повече, или по-малко на жените и мъжете, но лесно може да определим, че „Луна” е в женски род. Случайност или не, женският менструален цикъл следва много точно етапите на растеж и намаляване на Луната, а именно 28-29 дни. Още в миналото, когато не са се използвали контрацептиви, а за аборт не се е и помисляло, се е смятало, че жените изцяло доверяват тези дни от месеца на Луната. Първите дни на цикъла под знака на новолунието рядко са приятни. Смята се, че Луната е слаба, затова и жените се чувстват отпаднали и може да изпаднат в депресивни състояния. 

Ново начало

Младата Луна се свързва с даването на ново начало. Много специалисти са категорични, че това е времето за нов хранителен режим, промяна на някой лош навик или експеримент с външния вид. Пушачите и любителите на повече алкохол също биха могли да се възползват от благоприятните действия на този етап.

Здраве

Има сведения, че през този период се засилват действията от лекарствата и хранителните добавки, които приемаме. С тях, разбира се, се увеличават и страничните ефекти, затова е важно да следим какво приемаме и да наблегнем на това, от което наистина имаме нужда. Освен това, организмът е по-чувствителен и реагира остро на различни фактори като ухапвания от животни или несъвместими храни, така че бъдете по-внимателни.

Грижа за кожата

Козметиците смятат, че това е идеално време да наситим кожата си с подхранващи и овлажняващи продукти, които да комбинираме с лек масаж. При възможност, да се избягват силни и натрапващи аромати.

Първа четвърт – втора фаза

Спорт 

През първата четвърт на Луната или нейното нарастване се смята, че е най-доброто време да започнете да спортувате или да осъществите нов бизнес проект. Както силите на Луната се засилват в този период, така и нашето тяло е по-силно и то би било по-издръжливо на физическото натоварване.

Позитивни мисли

Тази фаза се свързва с изключителна позитивност. Смята се, че Луната влияе на човека и на неговите мисли. Следователно нашите действия също са позитивни и ни носят по-голяма радост. Доказано е че след като човек знае, че се намира в позитивна фаза, той си налага да бъде именно такъв.

Коса

Съществува поверие, че ако искаме да имаме дълга коса като на Рапунцел, е добре да я подстригваме именно в нарастваща Луна. Във всеки месец има няколко благоприятни дати за това. За месец май тези дни са: 23, 26, 27 и 28-ми.

Здраве

Билките в тази фаза на Луната са в пълната си сила. Специалистите препоръчват да си наберем, а ако нямаме такава възможност, то да си купим. Използвайки ги за чай или за някоя козметична процедура, ще подсилим организма си по един естествен начин. При възможност е добре да избягваме и операциите в този етап на Луната.

Пълнолуние – трета фаза

Женска сила

През този период Луната расте и тя е в пълната си сила и изящество. Смята се, че жената през този период е в пълна хармония със себе си. Излъчва нежност и лекота. Може да изпробвате нов стил дрехи или прическа, защото именно в добро настроение сме по-склонни да експериментираме и да се харесаме след това.

Диета

Пълнолунието се смята за най-подходящото време за гладуване и пречистване. Организмът, както и Луната, са в пълната си сила и по-лесно биха приели целия процес. Ако сте се решили на това, то вече знаете кога е най-удачният момент.

Психика

Едва ли е изненада за някого, че по време на пълнолуние може да имате проблеми със съня. Това се дължи на силната превъзбуда и покачване на адреналина. Енергията на Луната е по-силна от нормалното, затова е възможно да усетите рязка смяна на настроенията. Може да се подготвите за тези моменти с отпускаща вана или хубава музика – всичко, което ще ви накара да се чувствате по-добре. 

Намаляваща Луна – четвърта фаза

Козметични процедури

Козметиците съветват, че това е най-подходящото време за премахване на бенки и подлагане на почистващи процедури. Косата и ноктите растат сравнително по-бавно през този етап, затова е добре да ги подхраним повече. Благоприятен момент е и за започване на епилация, като се смята, че космите ще се отстраняват по-безболезнено и ще изникват по-рядко.

Диета

Ако винаги сте искали да си похапвате без да се притеснявате за килограмите, то намаляващата Луна е точният момент. Смята се, че храната се усвоява по-бавно и не би засегнала нашите килограми. 

Психика 

Периодът също се характеризира и с нормализиране на нашите чувства и емоции. Енергията се рестартира и се подготвя за новия цикъл на Луната. Отделете си заслужено време за почивка и релакс.

Автор: Йоана Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *