СВЕТСКИ

На фокус: шеф Виктор Ангелов!

„Готвим“! Едва ли има човек, който поне веднъж да не е чул въпросната реплика от малкия екран, придружена с характерния жест на ръцете на топ готвача. Понякога малкото казва всичко и дори така, без да си гледал цялата палитра от сезони с кулинарни предавания, ти става ясно, че шеф Виктор Ангелов е човек на действието.

С взривоопасния си нрав, той наподобява „ходеща бомба”, която тихо тиктака до момента, в който избухва и буквално помита всичко в кухнята. Хвърчат тигани и храна пред смаяните и леко залягащи зад плотовете кулинарни ентусиасти.

Но всъщност зад перфекционизма и педантичността му към всеки детайл, се крият тайните на успеха. Именно те водят до репликата „натюрморт в чиния” и до стремежа да „надбягаш” себе си в постигането на съвършените вкусове.

Отношение към живота, като цяло и любов изразена с презентация на храната като платно от Лувъра. Да гориш в действията си и да влагаш във всичко, което правиш неподправената страст, качество и стил.

Виктор Ангелов

Кой е всъщност този чаровен мъж? На пръв поглед това е изрядна външност с винаги идеално стилизирана прическа, в която буквално всеки косъм си е на мястото, бяла куртка и лъснати до блясък обувки.

С житейския си път шеф Виктор Ангелов показва, че клишетата, колкото и да са банални, са съвсем верни. Последователност, труд, постоянство и упоритост. В свят, в който перфектно приготвената храна се слива с всички тленни сетива, място за компромиси няма. Изискванията към самия себе си са само загатнати по отношения на другите. Но бидейки в неговото обкръжение, те са принудени да следват утвърдените му стандарти и винаги да гонят максимума, защото в противен случай нямат място в кухнята му. 

Виктор Ангелов

Завършва техникум по хранене и още тогава разбира, че това е всичко, с което иска да се занимава. Скоро след това заминава за Гемания, за да събере нужните познания и опит. Връща се в България въпреки постигнатите в чужбина професионални успехи. Работи известно време за х-л „Шератон“, където бързо се издига до позицията на главен готвач. Усеща, че моментът е назрял и, воден от самочувствието и голямата си амбиция, създава малък ресторант в гр. София. Разчита основно на „живата” реклама поради липсата на съвременните технически удобства. Не след дълго заведението добива популярност и става сред любимите на столичния елит.

Днес майстор готвачът се изявява като водещ в предаването на Hoвa телевизия -„Xeлc ĸитчън”. Радва се на много последователи, тъй като с лидерските си качества е вдъхновение за всички, които искат да успеят в живота, превръщайки хобито си в работа. Друга страст на кулинарния гуру, са ретро автомобилите, които той закупува и успешно реставрира. Любител е на марката „Мерцедес” и притежава не малко от редките возила.

Виктор Ангелов

Шеф Ангелов е причината заведението му да бъде многократно отличавано с приза „Ресторант на годината” и е сред малцината българи, работили в кухнята на хотели от световна величина.

В личен план топ готвачът се радва на щастлива и пълноценна връзка с половинката си Наталия. И до нея той стига благодарение на прословутото си упорство и постоянство, тъй като стават двойка близо петнадесет години след запознаството си. Общо имат три деца и скоро се готвят да вдигнат голяма сватба.

По статията работи: Даниела Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *