ЗДРАВЕ

Руснаците измислиха страхотен метод, който сваля високото кръвно

Хипертонията или високо кръвно налягане е основен рисков фактор, предизвикващ сърдечно-съдови заболявания.

Освен медикаментите, които можем да вземаме по лекарско предписание, има много алтернативни начини за нормализирането му.

Едни от тях, разбира се, са промяната на начина на хранене и повече активна дейност. Можем да ги съчетаем и с приготвянето на лекове от естествени продукти, за които има много ефективни рецепти с дълготраен ефект.

Руска рецепта за сваляне на високо кръвно налягане

Сред многото изпитани във времето рецепти е и тази руска народна рецепта. Тя е икономична, защото не включва нищо друго освен вода и слънчогледови семки.

Начин на приготвяне на лекарството:

В съд с 2 л студена вода се поставят 1/2 кг сурови слънчогледови семки, добре измити. Сместа се вари 2 часа и след като изстине, се прецежда.

Полученото количество се разделя на две, защото е необходимо за два дни. Първата сутрин се изпива едната част, а другата се поставя в хладилника. Пие се на другата сутрин.

Още след изпиване на първото количество, кръвното налягане се нормализира.

Ако искаме по-дълготраен ефект, трябва да пием сместа 1 месец.

Как помагат слънчогледовите семки

Семките от слънчоглед съдържат редица полезни вещества. Богати са на никотинова киселина, по-конкретно на ниацин и витамин В3. Точно тези вещества съдействат за разширяването на кръвоносните съдове и за подобряване на кръвообращението.

Магнезият в семките също има свойството да понижи кръвното налягане, а полененаситените мастни киселини помагат срещу отлаганията по кръвоносните съдове и предпазват от лошия холестерол.

Аминокиселините в слънчогледовите семки улесняват обмена на мазнини и подобряват сърдечно-съдовата дейност.

Така слънчогледът, събирайки слънце през деня, ни подарява чрез своите семена ценно лекарство против така проблемното за много хора високо кръвно налягане.

Старите рецепти за лечение със средства от природата стават все по-търсени, защото са с доказана  във времето ефективност. Още повече, че са напълно безопасни и повлияват положително върху целия организъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *