Любомира Башева: коя е Нора от „Откраднат живот“?

Любомира Башева е едно от големите открития в осми сезон на хитовия сериал „Откраднат живот“. Младата актриса влиза в ролята на д-р Нора Чилингирова, а зрителите бързо останаха впечатлени от нейния чар, харизма и естествена красота. Но коя всъщност е Любомира?

Брюнетката придоби по-голяма известност, получавайки главната роля в първия филм на Мариан Вълев „Лошо момиче“. Там тя играе състезателка по художествена гимнастика, която обаче тръгва по лош път и се озовава в престъпния свят. Люба е едва втори курс, когато Мариан Вълев й се обажда по телефона и я кани да изиграе ролята. Тепърва предстои да гледаме Любомира и в един от новите сериали на „Нова телевизия“, който ще носи името „Ягодова луна“. Неговата премиера ще бъде догодина.

В биографията на екранната д-р Чилингирова влиза и роля във филма „Ятаган“, който засяга сериозни теми като тероризма. „Това е разказ как един обикновен човек може да започне да прави абсолютни глупости“, разказва Любомира.

Любомира Башева
Любомира Башева във филма на Мариан Вълев „Лошо момиче“

За ролята си в „Откраднат живот“ Любомира Башева споделя, че отначало се е притеснявала. Било й е трудно да се справи с медицинската терминология в сериала, което е било проблем в началото. Тя разказва, че в моменти е имала толкова силно сърцебиене, че озвучителите трябвало да местят микрофона по-далеч от нея. За своята геориня тя споделя, че в началото Нора винаги е слагала „маска“ за пред хората, а високото си самочувствие тя е използвала като защита пред останалите.

Ще има ли нещо между нея и д-р Тасев – героят на Наум Шопов? „Мога да кажа, че на Нора наистина й се иска да се случи нещо между тях двамата“, споделя Любомира.

Любомира Башева

Любомира признава, че запознанството й с голямата актриса Мария Кавалджикова истински я е респектирало. „Първа се запознах именно с нея. Тя обаче е толкова „голяма“, че ми даде нужното спокойствие, когато снимам с нея. Това е за мен добрият актьор. От Янина Кашева научих, че като професионалисти трябва да бъдем много отдадени на работата си. Че трябва да работим с любов“.

Но как се стига до участието на Люба в „Откраднат живот“?

Тя споделя, че се е срещнала с продуцента на сериала Евтим Милошев в Рим. Там тя е била на фестивал с Мариан Вълев, за да представят пред публика „Лошо момиче“. Тогава Милошев гледа филма и остава впечатлен от играта на Любомира, канейки я да участва в хитовия сериал на „Нова телевизия“.

Любомира Башева

Скоро ще можем да гледаме Люба и в новия сериал „Ягодова луна“. За него тя казва, че това ще бъде „история за дълга, любовта и достойнството“. Участие в него ще вземат още Радина Боршош, Александър Сано, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *