Лунните фази и влиянието им върху зодиакалните знаци

Луната е единственият естествен спътник в орбитата на нашата планета, както ни е известно и нормално оказва своето влияние върху нея. А запитвали ли сте се как въздейства върху зодиакалните знаци, на които често обръщаме внимание?

Лунните фази са различни, в зависимост от положението на Луната, като се различават новолуние, първа четвърт, последна четвърт и пълнолуние. Смята се, че при движението си около Земята, Луната преминава през всички зодиакални знаци като се задържа около два, два и половина дни във всяка зодия. 

Дори да звучи крайно, лунните фази могат да влияят на емоциите, храненето, здравето, взаимоотношенията ни, както и на природата около нас. Всеки човек е роден при определено положение на Луната, когато тя се е намирала в определен зодиакален знак и това, според някои учени, също е от съществено значение. 

Нека посочим някои черти, които се смята, че човек притежава според знака, под който е била Луната по време на неговото раждане. 

Прочетете още: Направлявайте живота си според Луната: силата на четирите фази

-Луна в Овен: за тези хора се смята, че са енергични, отговорни, активни, но и агресивни, и раздразнителни понякога.

-Луна в Телец: търпеливи, справедливи, често консервативни, но и склонни към депресия и упорство.

-Луна в Близнаци: общителни, приспособими, но и нерешителни, и често разсеяни.

-Луна в Рак: романтични, грижовни, благородни, но и непредвидими, и срамежливи.

-Луна в Лъв: независими, честолюбиви, отговорни, но властолюбиви и разточителни. 

-Луна в Дева: прецизни, аналитични, разумни, но и суетни, и раздразнителни понякога.

-Луна във Везни: привлекателни, учтиви, естети, артистични, но и зависими от мнението на околните.

-Луна в Скорпион: чувствителни, страстни, искрени, състрадателни, но и свадливи, и често отмъстителни.

-Луна в Стрелец: ученолюбиви, винаги готови за приключения и пътувания, с високи професионални цели, но и склонни към самоизмама и отричане на всичко.

-Луна в Козирог: предани, дисциплинирани, с добър самоконтрол, горди, но и трудност при изразяване на чувства към околните.

-Луна във Водолей: интуитивни, с абстрактно мислене, стремеж към нетрадиционни и различни неща, но и със склонност в изпадане във фантастични планове.

-Луна в Риби: романтични, интуитивни, впечатлителни, състрадателни, но и небрежни, и податливи на зависимости и различни настроения.

В мрежата всеки може да проследи по лунен календар каква е била фазата на Луната при раждането му, както и дори да си направи персонална натална карта.

Автор: Ивета Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *