КРАСИВАКрасота

Ламиниране на мигли – изкусителен поглед без спирала

Мечтали ли сте си да се събудите с обемни, плътни и извити мигли? Без излишни снопове, магнити и други неудобни придобивки? Е, вече всичко това е възможно, благодарение на процедурата ламиниране на мигли. За всички дами, почитателки на естествения и все пак закачлив и изкусителен поглед, на помощ идва тази сравнително нова и бързо набираща популярност процедура. 

Какво представлява?

Ламиниране на мигли е процедура, при която се работи само и единствено с вашите собствени мигли. За разлика от други методи за по-изящен поглед, тук не се добавят никакви чужди тела. Със специални силиконови подложки, които се поставят отгоре на вашия клепач, косъмчетата се залепят със специално лепило, като така имитират извивката, която по принцип се опитвате да постигнете. 

След това миглите се намазват със специален фиксатор, безвреден за очите, съдържащ различни пептиди, кератин и витамини. Първият етап, наричан още „извиващ“,  трае между 13-15 мин. Вторият е абсолютно същият, като тук продължителността е 10 мин. и се нарича „фиксиращ“. По желание на клиента може да се добави и специална кана или боя за мигли, която допълнително ще усили резултата, също така е с много приятен аромат. 

Може ли да се избира визията на миглите? 

Да, може. Преди началото на процедурата всеки клиент може да избере големината на извивката, като можете да избирате между 3 варианта – малък, среден и голям. Имайте предвид, че това зависи и от вашия естествен вид на миглите. Също така, можете да изберете посоката на извиване – дали да са тип ветрило, котешко око и др. 

Болезнена ли е процедурата?

Не, не е болезнена. На специалиста ще е нужен около час за пълното завършване на процедурата като по време на нея няма да усетите никаква болка и неприятно чувство. За някой хора даже е много успокояващо и релаксиращо, когато някой им пипа лицето.

След самата процедура може да усетите леко пощипване, ако има останали частици от лепилото, които лесно можете да отстраните с клечка за уши, напоена с вода, без да мокрите самите мигли, а се фокусирате само върху клепача си. Ароматът по време на самата процедура – наподобяващ къдрин, може да бъде неприятен, ако сте с по-чувствително обоняние. 

Колко траен е ефектът от процедурата?

Като всяка друга процедура, така и тук резултатът е строго индивидуален. В зависимост от вашите мигли и тяхната структура, може да очаквате да задържите ефекта между 1-3 месеца.

 За кого е подходяща процедурата?

Ако имате тънки, светли и увредени мигли, определено бихте харесали резултата, който ще получите от ламинирането. Имайте предвид, че ако сте дама с много къси мигли,  процедурата няма да има ефект и по-скоро ще останете недоволни.

Други неща, които е важно да знаете

  • 24 часа след процедурата не бива да слагате грим и да мокрите миглите си;
  • Можете спокойно да използвате спирала, винаги щом решите, че искате още по-дързък поглед;
  • Можете да посещавате фитнес, сауна и да спите, както ви е удобно, без да се притеснявате, че това ще подейства отрицателно на ефекта от ламинирането;
  • Избягвайте маслата за сваляне на грим, защото заради по-мазната им текстура може да свалите и част от фиксаторите
  • Можете да повтаряте процедурата винаги когато решите 
  • Цените обикновено варират от 50 до 120 лв.

Автор: Йоана Томова

One thought on “Ламиниране на мигли – изкусителен поглед без спирала

  • От моя собствен опит мога да кажа, че е най-добре процедурата да се повтаря веднъж на 1-1,5 месеца. И винаги четете отзиви за козметологията. По-добре е да се въздържате от услугите на непрофесионални козметологии.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *