Какво се случва в организма ни, ако всеки ден ядем яйца?
Яйцата са сред онези полезни продукти на трапезата ни, които съдържат много протеини.
Яйце със средна големина съдържа 7г пълноценни белтъчини, нужни за натрупването на мускулна маса.
В едно яйце има само 80 калории, а „добрият” холестерол помага на тялото да усвои витамин D.
Сярата в жълтъка помага за по-бързата обмяна на веществата и оттам за отслабването.
Консумирането на яйца прави косата по-здрава, а кожата – по-еластична.
Доказано е, че яйцата подобряват мозъчната дейност, намаляват стреса и помагат при сърдечно-съдови заболявания.
Яйцата са отличен вариант за закуска, защото зареждат с енергия и предотвратяват огладняването поне за два часа.
Препоръчва се консумирането на яйца да бъде умерено – до три на ден, но да не се прекалява с въглехидрати или други белтъчини от животински произход.