АСТРО

Какво четат хората от различните зодии?

Овен: драма и романтика

Дръзки и амбициозни, хората от зодия Овен имат склонност към страстта, драмата. Черните сделки на пазара, любовните триъгълници, всякакви такива „тъмни страни“ привличат представителите на тази зодия. За тях трябва да има страст и приключения. Докато четенето може да не изглежда да предлага такъв вид вълнение на повърхността, този „огнен“ знак може лесно да се изгуби в удоволствията и вътрешните конфликти и в някой романтичен роман.

Телец: мистерия и кулинария

Известен с това, че е упорит и фокусиран, няма жанр по-стимулиращ за Телец, отколкото мистерия. Те обичат загадките, неразплетени случаю, абе всичко, което може да ги заинтригува и да им напрегне мисълта. Но телците имат и друга страна, добре заземен в работата и почивката, този знак на Земята най-много би се радвал на сърфирането в готварските книги. Телецът не само трябва да се наслаждава на откриването на нови и различни рецепти от различни култури, но и той ще оцени способността да споделя кулинарните си творения с приятели и семейство.

Близнаци: кратки разкази и научни книги

Близнаците са много социални и те може да не четат много, тъй като това отнема от времето, прекарано с приятелите им. Но ако го правят предпочитат нещо кратко и сладко. Представителите на тази зодия обичат и по-научни книги и са готови да инвестират в това. Този широк жанр може да включва всичко от историята до науката. Докато близнака събира почти всички жанрове, повече „информационни“ книги вероятно ще бъдат най-ценните и използвани съкровища в техните лични библиотеки.

Рак: Трагедии и псохологически книги

Като рак, вие сте един от малкото зодиакални знаци, които са склонни към по-психологически книги. Вашето състрадание и любопитство ви позволяват да съпричаствате и обвързвате с герои от различно време. С постоянната твърда черупка, която използвате, за да предпазите чувствителната си сърцевина, можете да спрете трудностите. Тъй като този знак е един от най-чувствителните, ракът може да намери стойност в драмата повече от повечето други читатели. Интуитивен и емоционален във всяка дейност, този знак симпатизира на страданията и ситуациите на героите, както първоначално се четеше, особено в трагедиите.

Лъв: Романтика и забавни, развлекателни книги

Лъвът може да има труден момент да признае, че романтиката е в кръвта им.. Вълненията на новата романтика, падащи за хубава странна или може би дори неудобна страст на любовен триъгълник, са всичко, което Лъвът търси в своите книги. Тези пламенни фантазии правят романтиката най-добрият жанр за представителите на тази зодия. Освен това, този знак за пожар обича да се забавлява и може да се възползва от всяка ситуация. Поради положителното отношение този знак би оценил най-добре сатира или комикси. Всеки Лъв знае, че най-доброто лечение за всяко заболяване е добрият смях.

Дева: Биографии и поезия

Докато повечето хора намират повече комфорт в измислените истории, за Девите най-голямото развлечение, свързано с книгата са фактите. Логически, практични и трудолюбиви, Везните са запалени учащи и предпочитат добър, информативен блог пост вместо епичен фентъзи роман.  Този знак съчетава практичност с чувствителност, за да разкрие нови истини във всеки текст. Тъй като една Дева също е една от най-детайлно ориентираните знак на зодеака, този знак може да оценява и разбира поезията повече от повечето. Девата открива нов смисъл във всяка сричка и разглежда всяка поема от хайку до ода с детско чудо. Анализирането на метафорите и детайлите също така дава на този знак повече удоволствие, отколкото просто четене на поредния роман.

Везни: Поезия и Класики

Везните са любители на интелектуализма и по-фините аспекти на изкуството, което ги прави перфектни кандидати за четене и писане на поезия. Везните намират голямо „облекчение“ във факта, че поезията може да бъде интерпретирана по множество различни начини. Като един от най-социалните въздушни знаци, Везните среща нови хора, култури и герои, когато четат книги. Те обичат книги, които са предимно на чужди автори, интересно им е да запознават с нови култури, обичаи, искат да попият всяко знание за света чрез книгите. Класиките все пак са предпочитани книги от този зодиакален знак.

Скорпион: Криминални романи, трилър, мистерия

Скорпините са спечелили репутацията си, че играят играта по-сложно. Скорпионът най-добре ще се радва на добър престъпен роман, за да овладеят литературните си апетити. Най-интуитивен от всички зодиакални знаци, вие ще бъдете една крачка пред детективите в тези книги и ще се радвате напълно на този факт. Като един от най-страстните знаци, Скорпионът не само обхваща емоциите си, но е и много наблюдателен върху настроенията на другите и често обича да ги анализира. Поради удоволствието на Скорпион да изживява различни емоции, този знак вероятно ще се наслади на целия страх, ужас и напрежение, които идва от четенето на мистерия или трилър.

Стрелец: Научна фантастика

За Стрелеца няма нещо, което да е прекалено далеч. За тях жанрът е научна фантастика, препълнен с алтернативни реалности, паралелни вселени и други светове, които да посетите. Лесно привличане на нови приятели и приспособимост към нови среди, Стрелецът няма да има проблеми да опознае местните жители и да изследва чуждите градове на тези нови планети. Този огнен знак е истински екстроверт, но всеки Стрелец може да намери приключение във вълнуващ роман. По-специално, фентъзи или научна фантастика отваря този знак към нови светове и идеи. Докато Стрелецът може да предпочете да пътува по света, четенето на всеки жанр може да предложи една цяла галактика, която да изследва.

Козирог: Сатира и „учебни“ книги

Докато Козирозите са добре известни със своята упорита работа и съсредоточаване, от време на време имат нужда от внимание. Комедийните представления са чудесна почивка, но четенето на книга често е по-добър избор. Повечето романи имат комедия, но за да накарат Козирога да се развълнува четейки, трябва да има повече от няколко смешки.. Неговата независимост също така прави персонализираните книги по-привлекателни за този знак, отколкото други. Различните учебни книги, например, предлагат практически учебен опит за всяка работа или хоби, които Козирог може да желае. Нивото на самодисциплина на този знак също така гарантира, че книгата как да не се губи след седмица, независимо дали учи как да прави букети или да поправи кола.

Водолей: Приключенски романи и биографични книги

Водолеите искат да се вълнуват докато четат, затова екшън и приключенска книга са перфектни за тях. Свободният дух на Водолея често ги кара да вършат нещата по свой начин, без значение какъв е той. В техните романи трябва да има бунт. Като един от най-интелектуалните знаци, един Водолей чете, за да научи. Този въздушен знак обаче обикновено предпочита да намали темата на някого или нещо познато, затова биографичните книги са най-обещаващи. Водолеят особено предпочита книги, откриващи всички страни на дадена ситуация, а биографичните текстове могат да предложат някои от прозренията, които той или тя биха искали. Водолеят не си пада по фантазии, той обича реалните ситуации и действия.

Риби: Фантазия

Те предпочитат да се превръщат в идеалистична илюзия, а не в реалност. Поради тази причина фантазията е далеч и далеч любимият им жанр, осигурявайки светове, изпълнени с безкрайни възможности, духове и магии, които този свят не може да предостави. Рибите са и доста чувствителни, затова те клонят и към по-романтични книги, които обаче засилват още повече тяхната емоционалност. Представителе на тази зодия са и толерантни, именно от тази чувствителност, и това ги прави „перфектни“ читатели, те биха отворили книга от всеки жарн, за да опознаят и вкусовете на останалите хора.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *