РЕЦЕПТИ

Как да си приготвим тиквено лате или т.нар. pumpkin spice latte

Напитката, която чакаме с нетърпение всяка есен да бъде пусната в продажба, е Pumpkin Spice Latte (тиквено лате). Невероятно вкусна кофеинова напитка, синтезираща настроенията от целия сезон в чаша. Но защо да се редим на опашки и да даваме пари за нея, като можем да я пресъздадем в уюта на нашите домове и да я персонализираме по наш собствен вкус, наблягайки на любимите подправки.

Ще ви предложим рецепта, която можете спокойно да пресъздадете у дома.

Тиквеното пюре е първата стъпка

Като първа стъпка е необходимо да направите тиквено пюре. За него трябва да отворите тиквата, да изчистите семките и да я сложете във фурната, докато стане мека и подходяща за блендера.

Тиква – 11 полезни нейни свойства

След това слагате млякото в тенджера на котлона, като можете да използвате и растително мляко, ако не употребявате млечни продукти. В него добавяте пюрето и захар.

Ванилия и подправки – те са доста важни

Препоследната стъпка е да добавите ванилия и есенни подправки по ваш избор – канела, индийско орехче, смлян джинджифил и разбира се, кафе. Но за да направите рецептата подходяща за деца, не прибавяйте кафето в тенджерата, а след като си сипете за вас, по този начин цялото семейство може заедно да се наслади да есенно настроение.

Като финална стъпка може да декорирате със сметана и да поръсите с канела или ситно начупени бисквити.

Разбира се, тази свежа и сладка напитка може да се прави винаги, когато ви се допие, но не можем да отречем, че през есента е малко по-вкусна от обикновено!

ИЗТОЧНИК: VIBES.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *