НЕОБВЪРЗАНА

Пагубното въздействие на изпросената любов

Любовта е най-сложната загадка, откакто съществува човечеството. Никой още не е открил нейната формула – няма такава рецепта. Нея просто или я има, или не. Никого не мажем да накараме насила да ни обича. Тя не се търси, не се извоюва, не се постига. Само се дава. Дар е.

Ако виждате, че някой не ви обича, просто се оттеглете от пътя му. Не тичайте след него, нито пък се мъчете да му снемате звезди. Не го умолявайте за глътка близост.

Не ставайте емоционално зависима. Не се пристрастявайте към такъв мъж, за да не страдате напразно. И не се самообвинявайте. Причината да не сте обичана, не е във вас, тя е в самия него.

В живота има толкова други хубави неща, които може да направите, вместо да стоите с часове като хипнотизирана, очаквайки обаждането му. Мислейки постоянно за този, който дори не се сеща за вас (или най-вероятно го прави със снизходителна насмешка), вие бавно, но сигурно се погубвате.

Животът е само един, затова всеки миг в него е ценен. Нищо не се повтаря – днешният ден никога няма да се върне. А вие пропилявате месеци, дори години да събирате трохичките подхвърлена ви нежност. Губите си времето напразно. Рушите здравето си. На вятъра пилеете жизнената си енергия.

Вместо да се самосъжалявате, вземете се в ръце и сложете точка. Отрежете тези мъчителни взаимоотношения веднъж завинаги. Вложете силите си в нещо наистина съзидателно, което си струва усилията. Оползотворете дните си със занимания, които си заслужават.

Така ще дадете шанс на съдбата да ви срещне с някой по-стойностен човек, който ще ви цени и ще ви направи щастлива. Светът е пълен със самотни мъже, копнеещи за любов.

Човек, който не ви обича, даже телом да е с вас, него духом го няма. Той е на хиляди светлинни години далеч. Не присъствате в мислите му, в мечтите му, а ако се сети за вас, единственото, което изпитва, е досада.

Прекратете тази връзка, която ви превръща в жалка! Откъснете се от него и от обсебващата мисъл за него веднъж завинаги. Не се страхувайте, че ще останете сама. Вие и без това сте си сама. Затворете страницата и го замразете в миналото си за вечни времена! Дайте възможност на живота си да тръгне в по-добра посока!

Една мисъл гласи: „Човек е сбор от всички свои избори.” – запомнете я! Да се измъчвате и да треперите  постоянно за някой, който не ви заслужава, е най-грешният избор, който можете да направите. Така ще затъвате все по-надолу и по-надолу. И това самобичуване няма нищо общо с любовта. Тя е нещо коренно различно. Не е мрак, а светлина. Носи радост, а не мъка и унижение. Пречиства душата и я извисява, не я дърпа надолу към пропастта.

Бъдете твърда. Не се превръщайте в играчка за болното му его, докато още не сте станали пълна развалина. Да, не е лесно, когато човек обича. Но щом не ви отговарят с искрена обич, освободете душата си и продължете напред, без да се обръщате.

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *