КРАСИВА

Доказани трикове за намаляване на изпотяването

Идват горещите месеци и с тях некомфортните ситуации, свързани с потенето. Въпреки че е нормален физиологичен процес, то ни кара да се чувстваме неудобно. Понякога се притесняваме да си свалим сакото или дори да се ръкуваме с някого. Потим се в различни ситуации – когато спортуваме, когато сме под стрес, някои лекарства също могат да предизвикат потене. Няма как да избягаме от този процес, но има няколко трика, които може да ни помогнат да не ни притеснява толкова.

Най-разпространеният съвет, който можем да срещнете, е да се къпете често и да не забравяте да си сложите дезодорант (дезодорантите се слагат само на суха кожа). Проучвания показват, че само 50% от козметичните продукти успяват да премахнат аромата и следите от изпотяването. Доста незадоволителен процент. За щастие ние сме ви подготвили няколко много лесни трика за намаляване на изпотяването.

  • Носете дрехи от естествени материали;
  • Избягвайте пикантни храни и храни, съдържащи йод, също така алкохол и напитки с кофеин;
  • Пийте много вода – много е важно тялото ви да е хидратирано;
  • Приемът на билков чай, сок от грейпфрут или домати също помага;
  • Натривайте лицето си с лимон или краставица по няколко пъти на ден;
  • Мийте ръцете и краката си със студена вода или с оцетна вода (1л. вода с 1 ч.л. оцет);
  • Натриване с картоф или ряпа на подмишниците намалява изпотяването

Причина за потенето може да са и запушени пори. Решението на този проблем е редовното ексфолиране. Може да си приготвите собствен скраб като смесите овесени трици, морска сол, смляно кафе и сок от лимон.

Но не забравяйте, че потенето е напълно нормален процес. Всеки от нас се поти и няма как да не се потим изобщо. Нека се опитаме да преодолеем стереотипите си и да достигнем до момента, в който потенето спре да предизвиква дискомфорт у нас и околните.

Автор: Антония Терпешева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *