Как да си приготвим: чай от авокадо

Авокадо е плод, който доби страхотна популярност у нас през последните години. Свикнахме да го консумираме по всякакви възможни начини – на салата, на тост, на смути или в различни ястия и рецепти. В тази статия вече сме говорили за ползите от авокадото и положителните въздействия, които неговият плод има върху здравето ни.

Както казахме, авокадото може да се консумира по множество различни начини. Всичко зависи от нашата фантазия и въображение. Днес ще ви представим още една любопитна рецепта и по-конкретно – как можете да си приготвите домашен чай от авокадо.

Има два основни начина, по които можете да си направите горещата напитка от този плод. Единият е да сварите семката, а другият – листата.

Чаят от семка на авокадо помага на нашето храносмилане, като има позитивно влияние и върху стомашните болки. Намалява възпалението. Чаят от семка на авокадо е много силен антиоксидант, който ще укрепи вашата имунна система и ще балансира холестерола в организма ви.

Ако решите си да направите чай от листата на авокадото, трябва да знаете, че той действа позитивно при главоболие. Освен това, може да се пие против стрес и с цел успокояване. Ако го комбинирате с мед, това ще помогне на вашето храносмилане.

Авокадото е прекрасен избор и за чай, който можете да си сварите

Ето как да си направите чай от авокадо:

Рецепта за чай от семка на авокадо

Първата ви стъпка е да разрежете авокадото и да отделите неговата семка. Сложете семката в съд с вряща вода и изчакайте да омекне. Обелете я и я нарежете на малки парчета. За най-добър резултат, ползвайте кухненски робот, стига да имате такъв. Ситно нарязаните парченца изсипете в съд с гореща вода. Оставете да къкри няколко минути. Получената течност следва да изцедете в подходяща чаша. Добавете мед или подсладител по ваш вкус.

Рецепта за чай от листа на авокадо

Преди да започнете, измийте добре листата на вашето авокадо. Изсипете ги в окол 300 мл. вряща вода. Изчакайте около 10 минути. Добавете мед или предпочитан от вас подсладител. Изсипете в подходяща чаша и консумирайте, докато чаят е все още горещ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *