КРАСИВАКрасота

Изпитани съвети за по-дълга коса

Косата е незаменима част от женската визия и всяка една от нас се стреми да има възможно най-добре изглеждаща грива. Независимо от цвета или стила, косата изисква поддръжка и множеството продукти на пазара, а и салоните за красота, ни помагат да постигнем това. Какво правим обаче, ако ни се иска тя да е по-дълга, без да трябва да чакаме безкрайно дълго време за това? Тук сме събрали няколко съвета, с които да отговорим на въпроса и то без намесата на екстеншъни.

Преди да започнете какъвто и  да е процес, се уверете, че краищата не са нацъфтели – ако са, то тогава се отървете от тях, за да имате свежа основа за работа. Първият ни съвет е маската за коса с рициново масло – неговите качества стимулират кръвообращението в корените, което подпомага по-бързия растеж на косата. Подхранването на космените фоликули се дължи на омега 6 мастните киселини, съдържащи се в маслото от рицин. Уверете се, че купувате 100% студенопресовано масло от рицин, за да има най-добър ефект. Поставете малко от маслото в корените и изчакайте 20 минути, преди да го измиете под душа. 

За да е максимален ефектът от тези маски, които ви съветваме да правите два пъти седмично, сведете употребата на маши и преси до минимум, защото както всички знаем, термичната обработка уврежда косъма и със сигурност не ви е приятел по пътя към дългата коса. Добра идея е да избягвате четките за разресване, защото те накъсват косъма и това също няма да ѝ помогне да изглежда по-красива. Вместо тях използвайте гребен, който е много по-щадящ към кичурите. 

Друг добър трик, който може да правите вечер преди лягане, е да наведете главата си надолу и да масажирате корените си за минута-две. Това отново помага за циркулацията на кръв в корените и от там за по-бързия растеж на косата. 

Последният ни съвет е да не къпете косата си прекалено често. Естествените масла, произведени от кожата по главата, подхранват косъма и ако ги премахвате всеки ден, то тогава пречите на косата да си набави нужните вещества. 

Автор: Силвия Тянева

One thought on “Изпитани съвети за по-дълга коса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *