Ледена красота или разхубавяване с лед

Зимният сезон също си има своите предимства. Студът навън влияе „консервиращо” за красотата ни. През зимата мазният тип кожа се нормализира и се стяга, защото минусовите температури възпрепятстват работата на себумните жлези.

Зимното слънце не е опасно, затова спокойно можем да се излагаме на пряка слънчева светлина.

Жените в северните страни остаряват по-бавно от южнячките, тъй като студеното време има благотворен ефект върху кожата – тя се запазва дълго време свежа и еластична, каквато е в младостта.

Снегът и ледът влияят като с вълшебна пръчка за тонизирането на кожата. Затова в Сибир открай време рускините плуват в ледените води. Така закаляват своето здраве и се разхубавяват.

И ние можем да се насладим на лечебната сила на леда, като си приготвим ледени кубчета от различни билкови отвари, с които сутрин и вечер да обтриваме лицето, шията и гърдите си.

Кубчета от зелен чай – пречистват кожата от токсините.

Кубчета от мента – забавят стареенето и стягат кожната бариера.

Кубчета от салвия – свиват порите.

Кубчета от невен – полезни са при акне.

Кубчета от лайка – имат успокояващо действие и омекотяват кожата.

Как да си приготвим ледените кубчета?

1 с. л. от билката се запарва за половин час в половин литър вода. Течността се прецежда, налива се във формичка за лед и се замразява в камерата на хладилника или във фризера.

Когато студените късчета лед докосват нашата кожа, веднага се подобрява кръвообращението й. Порите се затварят, малките бръчици се опъват, бузите поруменяват.

С ледените кубчета можем да се масажираме. Това е много приятно, даже възбуждащо. С кръгообразни движения от скулите към ушите, после от средата на челото към слепоочията, от брадичката към шията и обратно.

Масажиращите ласки с лед са едно малко чудо: те ще съживят сетивата ни, ще ни ободрят и подмладят.

Подготви: Гана Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *