ЗДРАВЕ

Отслабване с бяла диета – хапваме само бели неща

В битката с наднорменото тегло всичко е много индивидуално. Диета, която дава добри резултати при едни, за други може да се окаже неработеща. Затова е важно всеки да намери за себе си най-подходящата – тази, с която хем да отслабва, хем да може да я спазва с лекота. И да не му навреди, а да подобри здравословното му състояние.

С напредването на възрастта се отслабва все по-трудно и бавно. Младият организъм бързо се адаптира към хранителния режим, по-безболезнено понася лишенията и гладуването. Докато жената по време на менопаузата например среща много по-големи затруднения да опази добрата си фигура. Появява се хормонален дисбаланс, допълнително усложнение дават и различните заболявания, отключили се през годините.

Ако не сте в първа младост и сред морето от диети търсите такава, която да бъде с възможно най-ниска степен на сложност и риск, не подминавайте т. нар. бяла диета.

Този метод включва само храни, които са бели на цвят. Той залага на млечните продукти. Консумира се прясно и кисело мляко, айран, кефир, извара, сирена и кашкавал. Разрешени са зеленчуците и плодовете, но не бива да се ядат кисели плодове. Тоест цитруси, кисели сортове ябълки, сини сливи и др. са забранени.

Захар, сладки, шоколад и мед напълно се изключват.

Може да се хапва по малко бяло месо – пилешко, пуешко, заешко. По 1-2 сварени яйца на ден също са допустими.

Желателно е хранителният режим да мине без хляб и е задължително да се пие много минерална вода – преди всяко хранене: сутрин, обед и вечер.

Бялата диета е с продължителност от 3 до 7 дни. Специалистите твърдят, че с нея за една седмица се смъкват минимум 5 килограма.

Едва ли има смисъл да говорим колко полезно е млякото. Да прощават и доктор Емилова, и другите поддръжници на „млеконенавистната” теория, но ако беше млякото вредно, природата нямаше да направи така, че бебетата и всички бозайници да оцеляват и да прохождат благодарение на него. Всъщност то е единственият хранителен продукт, с който човек може да живее, ако се храни само с него.

Вярно е, че прясното мляко създава проблеми на хората с обострени гастрити и язви, но всеки сам най-добре знае себе си и може да прецени доколко дадена диета е противопоказна за него.

Иначе в летните жеги киселото мляко и айранът са толкова освежаващи и приятни, че и без да сте на бяла диета, с тях ще се чувствате божествено.

По статията работи: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *