СЕМЕЙСТВО

Интересни идеи как да прекараме коледните празници със семейството

Настъпи най-чаканият месец от годината. Навсякъде около нас витае празнична атмосфера и ни зарежда с трепетно очакване. Предстоящите светли празници са отредени на семейството и споделянето им с най-близките ни хора. Ако се чудите как да разнообразите прекрасния декември и да прекарате незабравими празници, ето и няколко свежи идеи:

1. Планирайте – правете си списъци за всичко – подаръци, интересни места, които да посетите, празнично меню, гости и игри, с които да се забавлявате. Така ще се чувствате по-уверени, че не сте изпуснали нещо важно, а и ще прекарате повече време в обмисляне на интересни идеи, които ще сближат и ще отключат креативността ви.

2. Изненадайте – подаръците са задължителни! Не е нужно обаче да са материални, а да са от сърце. Най-скъпите ви хора ви очакват, затова отдайте им нужното уважение и ги посетете. Ако не сте от един град, отделете време и им идете на гости – да видите близките си е най-хубавият подарък. Помислете какво още може да направите, за да зарадвате семейството и приятелите си – обмислете какво би ги направило щастливи и как подобаващо да го поднесете.

3. Прекарвайте повече време заедно – забравете за някои досадни задачи – могат да почакат до другата година. Измислете начини да споделяте повече време със семейството си – то не бива да чака. Обединете интересите си и измислете нещо забавно заедно – изпечете коледни сладки, обиколете празничните базари, разходете се в заснежения парк, играйте игри, направете снежен човек, украсете дома си.

4. Не забравяйте за романтиката – тя може да запали всяка връзка, а точно сгряваща любов ни трябва в тези студени дни. Помързелувайте с половинката си – един ден, прекаран в сладко излежаване, гушкане, ядене на сладкиши и гледане на коледни филми, ще се отрази на отношенията ви повече от ободряващо. Ако си падате по-активни личности, пренесете романтиката на друго място – идете на кънки, разходете се до места, подходящи за зимни активности – природни паркове и резервати, еко пътеки или извори, но забравете за всичко друго и се наслаждавайте на компанията си.

5. Правете добро –  но не само по празниците. Благородните каузи стават все повече и съпричастността ни към тях може да се превърне в семейна ценност. Помагайки на някого в нужда, ставаме по-сплотени и силни и даваме пример на всички около нас, колко е важно да не си вглъбен в себе си и да се стараеш да бъдеш добър човек.

Измежду всички интересни примери, добавете и свои и още тези дни ги изпробвайте. И не е нужно да е празник, за да сме щастливи заедно, нали?

Автор: Мария Недева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *