КРАСИВА

Нова революционна боя за коса от Wella Professionals

Wella Professionals България представи своята професионална революционна боя  – KOLESTON PERFECT ME+ пред коафьори от цялата страна. На бляскава церемония, на която присъстваха едни от най-големите имена в бранша, марката презентира продукта, чиято технология има редица иновативни преимущества в сравнение с предходния KOLESTON PERFECT.

НАЙ-РАВНОМЕРНАТА И БАЛАНСИРАНА БОЯ

Когато първоначално погледнете цвета, вашите очи долавят само един нюанс, но в действителност цветът е съставен от комбинация от много различни пигментни молекули. Всяка една от тях се формира от свързването на прекурсор с база. Косъмът абсорбира замърсявания от околната среда – например метални йони. Когато те влязат в контакт с пероксида, те създават свободни радикали, а това е проблем. Новата боя Koleston Perfect работи с новаторски подход, за да може постигнатият цвят да бъде предвидим – това е технологията Pure Balance. Тя създава филм около металните йони в косъма, за да не се образуват свободни радикали. Това защитава правилното свързване на базата с прекурсора по време на формирането на цвета, за чист и равномерен цвят от корените до върха.

ПО-МАЛКО УВРЕЖДАНЕ

Едно от най-важните предимства на продукта е значително по-малкото увреждане на косата – боядисване след боядисване. След 7 години на изследване и след 20 патента,  Wella Professionals има решение за проблема, свързан с образуването на свободни радикали, които атакуват мостовите връзки в кератина. Новаторската технология Pure Balance създава филм около металните йони в косата, за да преустанови образуването на свободни радикали от металите, натрупани по косъма в следствие на замърсяване и окислени от пероксида при боядисване с перманентна боя. Така всеки един косъм е по-малко увреден, боядисване след боядисване.

НАМАЛЕН РИСК ОТ НОВО АЛЕРГИЗИРАНЕ ОТ БОЯ ЗА КОСА

Поли-фенил диаминът и поли-тулуен диаминът са най-използваните цветни прекурсори в индустрията и са потенциални алергени. Wella Professionals e първата марка в индустрията, която заменя ППД и ПТД с новата прекурсорна молекула МЕ+. Формата на молекулата не съвпада с рецепторите на Т-клетките, отговорни за „сканирането“ на всяко чуждо тяло, което приниква в човешкия организъм. Това намалява риска от развитието на нови алергии към боите за коса с 60 пъти.

ОТ КОАФЬОРИ ЗА КОАФЬОРИ

На церемонията продуктът бе представен от New Generation Team на Wella Professionals, съставен от Мара Храброва, Анна Андреева, Янина Андреева, Ралица Спасова, Кристина Хаджиева, Димо Златаров, Поли Петкова, Веселина Христова, Виктория Алексиева и Сюзън Ал Хирш. Всеки един от тях беше подготвил свой модел, боядисан с революционния продукт, за да се презентират резултатите от употребата му на живо пред останалите коафьори, гости на събитието. Изненадата на вечерта бе Биляна Йотовска, която представи пред аудиторията впечатленията си от продукта, а самата тя е първата в България, която го е пробвала.

Гостите успяха да се насладят и на няколко спектакъла. Шоуто откриха стилистите Гери Кацахян, Деси Борисова, Петьо Велев, Иван Янков, Йордан Петров – Майната, Таня Георгиева, Диана Петкова, Даниел Драгaнчев, Николай Иванов, Деница Цветкова, Сурпик Нишанян и Борислав Димитров. Чрез цялостния стайлинг на моделите си, те разказаха историята на прическите през годините – актуалните тендеции още от далечната 1920 г. чак до днешни дни. Трендът за Есен/Зима 2018 –  Pure Chroma Nonturing бе пресъздаден от професионалистите от Stephan Academy. SVM-Studio by Svetlana Metodieva потопи аудиторията в света на приказките с магичен мини спектакъл.

Вносител и дистрибутор на марката Wella Professionals за страната ни е ОРБИКО БЮТИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *