КРАСИВА

Домашни маски за лице от зеленчуци

Всеизвестно е, че козметичната промишленост използва постоянно зеленчуците за своите продукти. Защо тогава вкъщи ние да не си приготвяме маски за лице от зеленчуци, а предпочитаме да даваме луди пари за мазила с неясен произход?

Краставиците, доматите, картофите, морковите могат да подхранят кожата, да я изчистят и освежат така, че да преобразят ни преобразят напълно.

Наричат краставицата „царицата на домашните маски”. Тя предпазва от образуване на торбички под очите, затова е полезно да налагаме нарязани кръгчета от краставица върху очите си. А с нейната кора е добре да изтъркваме цялото си лице. Това ще му придаде невероятна свежест! С краставица, мед и бадемово масло се прави превъзходна маска за суха кожа.

Маските от домат изчистват и избелват лицето. Намачква се средно голям домат и се обърква с малко зехтин. Нанася се директно върху кожата на лицето и шията, след което се изчаква половин час. Обилно се измива с хладка вода. Когато се погледнем в огледалото, ще се учудим как са се изпарили тъмните и червени петънца и колко жизнени изглеждаме!

Маската от моркови е целебна за мазната кожа с широки пори. Натуралните киселини и витамините на моркова проникват много дълбоко и изчистват мръсотията и мазнините. Един настърган морков смесваме с белтък и кисело мляко. Нанасяме по лицето и шията, после изчакваме 20 – 30 минути.

За суха кожа си приготвяме маска от морков и жълтък.

Картофите са наш съюзник в борбата ни срещу омразните бръчки по шията. Сваряваме 1 – 2 картофа, смесваме ги с 1 – 2 лъжици зехтин, добавяме малко глицерин. Още топли, ги слагаме в тензух и налагаме на шията за 20 – 30 минути.

Бръчките по врата са ужасът на по-възрастните дами, защото издават скритите им годинки. А ето че с една проста картофена маска подмладяването става лесно и е напълно възможно!

Тиквата е чудесна есенна маска. При мазна кожа с разширени пори се препоръчва каша от 3 – 4 лъжици сварена тиква, жълтък и 1 чаена лъжичка мед. Обърква се добре и се нанася върху лицето, докато тиквата е още топла. Стои се така 15 минути, а после се изплаква с хладка вода. При много омазнена кожа се препоръчва търкане лицето с парченце сурова тиква поне 2 – 3 пъти седмично. Хубаво е младите момичета да знаят, че суровата тиква помага и при акне.

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *