ДОМАКИНСТВО

Евтини декорации за дома

Евтини декорации за дома. Какво можем да изберем?

При обзавеждането на дома, не всеки може да избира само дизайнерски модели. Понякога сме принудени да се съобразяваме с доста малък бюджет. Независимо дали става въпрос за обзавеждането на вашия първи собствен апартамент или вашия втори дом, ще ви дадем няколко съвета как можете да го обзаведете с вкус, но много евтино. Може да намерите вдъхновение в нашите страхотни идеи за „направи си сам“, чрез които можете да създадете красиви мебели и аксесоари за много малко пари.   

Хубавият живот не е обвързан със скъпи покупки. Въпреки това не бива да правите компромиси с някои декоративни елементи и мебели във вашия дом. Интериорът, на който сме се спрели, често се използва в продължение на много години и следователно трябва да бъде здрав и с високо качество. Използвайте следните задължителни неща, за да създадете солидна основа по отношение на обзавеждането и след това умело ги надградете с евтини декоративни предмети. 

Осветление 

лампа

Правилната светлина не само осигурява необходимата перспектива, но и придава на дома ви уютна атмосфера. Простите дизайни са не само вечна класика, но и хармонизират с многото и различни стилове в интериора.

Легло и диван

легло

Знаете ли, че прекарвате около 24 години в сън? За да ви е възможно най-удобно в хоризонтално положение, правилният матрак е алфа и омега. Следователно трябва да инвестирате във висококачествени места за сядане и спане. Гърбът и здравето ви ще ви благодарят! 

Килим 

килим

Разбира се, нищо не е по-красиво от изисканите плочки или дървения паркет, но пухкавият килим в крайна сметка е отговорен за внасянето на необходимата топлина и уют в дома. Той трябва да бъде не само визуално впечатляващ, но и лесен за почистване и изключително здрав.

След като сте създали стабилна основа в дома си с вашите мебели, можете да допълните обзавеждането си с голямо разнообразие от домашни аксесоари. Ще ви кажем от кои неща можете да спестите, без да изпитвате угризения на съвестта и пак да осигурите уютен оазис на благополучието. 

Странични мебели

Независимо дали става въпрос за малка нощна масичка, кадифена табуретка или рустикална пейка – страничните мебели подобряват външния вид на вашата стая и могат да бъдат чудесно комбинирани със съществуващия интериор. 

Декоративни възглавници

възглавници

Те осигуряват комфорт, а също така придават доза весел цвят на атмосферата в дома. Голям техен плюс е, че винаги можете да смените домашния текстил в зависимост от повода и сезона. Заложете на евтини декоративни възглавници, които перфектно да допълват останалия интериор.

Снимки 

Заложете на отделни снимки или цели картинни галерии, заемащи цяла стена. Стената, изпълнена със снимки придава на стаята вълнуващо и лично докосване. Тук също можете да адаптирате мотивите към сезона или настроението ви. 

Ако сте малко креативни и технически надарени, тогава мебелите втора ръка могат да бъдат модернизирани и изпълнени с нов живот. Придайте на стария диван, шкаф или маса изцяло нов вид с нов слой боя, различни дръжки или малки модификации. 

Минималистичен стил на обзавеждане 

По-малкото е повече! Минималистичният стил на обзавеждане  освобождава от ненужната бъркотия и се фокусира върху функционалността, съчетана с дизайна. По-малко декорация означава и харчене на по-малко пари за дребни предмети. А така ще можете да инвестирате в мебели с по-високо качество, на които ще се радвате дълги години. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *