ЗДРАВЕ

6 етерични масла за намаляване на стреса

Ако искате да се чувствате по-спокойни и уравновесени, може да опитате благотворното въздействие на прекрасните и разнообразни етерични масла. Те не само няма да навредят на организма ви, но и ще помогнат да се справите със стреса, както и ще окажат благотворно въздействие върху редица заболявания.

Масло от здравец – природният антидепресант

Защо да се тъпчете с антидепресанти, когато може да туширате хормоните на стреса по един толкова приятен начин – терапия с масло от здравец. Особено, ако страдате паник атаки, маслото от здравец е безценно за вас. Депресиите и суицидните мисли ще изчезнат, сякаш никога не ги е имало.

Масло от салвия за добро настроение

Подобно действие има и маслото от салвия, което помага да се регулира секрецията на хормоните, отговарящи за доброто настроение. Ако му се доверите, ще усетите как се зареждате с положителни мисли, а тревожността бива заменена от бодрост и нахлуване на свежи идеи.

етерично масло

Масло от лавандула за нормализиране на съня

Да, точно така – етеричното лавандулово масло ще помогне на тялото и ума да се отпуснат и да се възстановят, дори и след много напрегнат ден, изпълнен с твърде много емоции. Със своя силен успокояващ ефект, лавандулата е най-добрият съюзник срещу стреса, който бяга надалеч от нея.

Масло от розмарин ви помага да контролирате гнева

Още един чудесен вариант да си осигурите спокойствие и да се разделите завинаги с вредното влияние на негативните емоции. Опитайте и няма да съжалявате – лошото настроение и гневът изчезват и отстъпват на позитивните, жизнерадостни мисли.

етерично масло

Масло от иланг-иланг срещу хронична умора

Ако ви липсват сили и се чувствате постоянно уморени и демотивирани, точно с етеричното масло от иланг-иланг ще възвърнете добрата си форма. Ефектът му е мигновен – веднага стимулира нервната и мозъчна функции, поощрява здравия сън и бори депресивните състояния.

Масло от бергамот стимулира хормоните на щастието

Освен, че оказва силен успокояващ ефект и премахва негативните мисли, това етерично масло повишава отделянето на хормони на щастието и ни кара да се чувстваме много по-бодри, енергични и позитивни. Безценен лек срещу паник атаки и депресивни състояния.

5 thoughts on “6 етерични масла за намаляване на стреса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *