АСТРО

Енергията на зодия Лъв – всичко, което трябва да знаете

Лъвът е петият от 12-те зодиакални знака и неговото време настъпва в разгара на лятото. Това не е случайно, защото именно зодия Лъв има за свой управител Слънцето. Астролозите от миналото пък считат, че Лъвът и Слънцето имат съответствие в човешкото тяло и това е сърцето. На всичко това представителите на зодия Лъв дължат топлината на своя характер, тяхната непоколебимост и прямота. 

Качествата на зодия Лъв

Всяка зодия носи своите незаменими качества. Самите ние сме съставени от различни дози от всеки знак и носим частица от тях. В периода на Лъва ние може да използваме неговата енергия, за да се обогатим с ценните му качества. 

Лъвът и неговият управител –  Слънцето, са онзи безкраен източник на енергия, който иска да свети, да грее, да се изявява. Ние трябва да се научим да не прикриваме вътрешното си Слънце, а да му дадем начин да се изяви. Това ще ни накара да събудим нашата собствена творческа енергия, която ще ни помогне да моделираме нашия път така както го виждаме в ума и със сърцето си. 

Като споменахме сърцето, точно там е най-голямата сила на Лъва. Представителите на зодия Лъв могат нагледно да ни представят колко лесно е да освободим сърцето си, за да може то да обича без задръжки, без страх.

Прочетете още: Жената зодия лъв: страстна и изпълнена с живот

Смелост и решителност

Няма човек, който да не изпитва страх от различни неща, но това, което зодия Лъв притежава, е силата да се справя със страха. Желанието да успеем в нещо трябва да е достатъчно силно, за да ни накара да поемаме рискове, да бъдем решителни. 

Неслучайно в „Магьосникът от Оз“ страхливият лъв трябва да намери сърцето си. Свързвайки се с него, ние преставаме да треперим пред непознатото и ставаме смелите лъвове, които ще го покорят.

жена

Егото

В съвременната психология се говори много за егото, а в личните ни взаимоотношения често го свързваме с негативните му прояви. В астрологията егото се свързва със зодия Лъв. И наистина всички сме били свидетели колко голямо може да е то при представителите на тази зодия. Все пак в чистия си вид егото е абсолютно необходимо за изграждането на която и да е личност. Липсата му може да ощети самите нас, прекомерността му може да нарани околните, но здравословното му количество ни прави стабилни и балансирани. 

Месецът на зодия Лъв е перфектното време, за да направим нужните корекции – да премахнем това, което не е нужно или да доизградим там, където се усеща неговата липса.

Във времето на Лъва, докато неговите представители празнуват своите рождени дни, ние може да си припомним техния девиз. „Аз искам“ е не просто егоистично желание. „Аз искам“ е способността ни да дефинираме истинските желания на сърцето и непоколебимо да се стремим към тях.

Автор: Станислава Етова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *