СВОБОДНО ВРЕМЕ

Енциклопедия „Космосът“ ви запознава с най-важното за Вселената

Енциклопедия „Космосът“ – тази енциклопедия съдържа всичко, което трябва да знаете за Вселената. Над 800 зашеметяващи изображения и съдържателни описания отвеждат децата на пътешествие из дълбините на Космоса.

Проследете историята на космическите пътувания и се осведомете за най-новите постижения на космическите нации, за възможните вълнуващи мисии в бъдеще. Запознайте се с особеностите на Слънчевата система и Вселената в невероятни подробности. След това открийте какво е да бъдеш астронавт – от космическите разходки до отглеждането на животни на борда! Преливаща от факти, хронологии и първокласни снимки, този справочник наистина вдъхва живот на открития Космос.

Ние обитаваме малка планета в необятната Вселена. Какво има „там отвъд“ още е сред най-големите загадки. Опитваме се да я разрешим от момента, в който хората са започнали да се взират в небето. Засега само около 500 души са напускали Земята, за да изследват чудесата на открития Космос. Сега и вие можете да пътешествате във времето и пространството, да изживеете приключения в други светове с новата богато илюстрована енциклопедия „Космосът“!

Докато прелиствате страниците й, ще научите какво представлява Вселената, част от която сме и ние, обитаващи малката синя планета, наречена Земя. Ще проследите историята на междупланетните пътувания и ще се осведомите за най-новите постижения за космическите нации, за възможните вълнуващи мисии в бъдеще. Ще надникнете в ежедневието на астронавтите и ще разберете какво е да живееш и работиш в Космоса –  от обученията преди полет до строеж на космическа станция в орбита, извършен при нулева гравитация, далеч от дома. А дали имате качества за астронавт? Проверете сами!

Космосът
Енциклопедия „Космосът“

Енциклопедия „Космосът“ е пълна с над 800 зашеметяващи изображения от най-мощните телескопи в света, на които ще видите уникални цветни кадри на НАСА, разположени на големи фолиа, запечатали дори смъртта на някои звезди! Подходяща за деца от 8 до 12 години, енциклопедията е изпъстрена с разнообразни тематични рубрики, любопитна информация, проверена и актуална фактология, обхващаща всичко най-важно в сферата на астрономията. Разделите „Наблюдения над Вселената“, „Излитане!“, „Хора в Космоса“, „Слънчевата система“, „Луната“, „Слънцето“, „Звезди и звездни наблюдения“ ще превърнат всеки млад любител на Космоса в посветен читател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *