СВОБОДНО ВРЕМЕ

Помните ли? Как изглеждаха домовете ни през социализма (СНИМКИ)

Домовете ни през социализма – една интересна тема, нали?

Ако сте живели преди 1989 година, то вероятно помните, че социализмът беше едно наистина особено време. Като и днес с носталгия помним някои неща, свързани с този период от българската история. За едни – положителен и благодатен период, а за други – точно обратното. Но нека сега не спорим по този въпрос.

Благодарение на списание „Нов дом“, можем да разгледаме кадри от „онова време“ и да си припомним как са изглеждали домовете ни. Вероятно помните някои напълно отличителни неща за соц ерата, като например – кутията за хляб, печката „Раховец“, тенджерата на цветя, пералнята „Перла“, мушамата и други подобни. Вероятно много хора ги ползват и до днес.

Прочетете още: ПИСМО ДО МОЯ СИН – КОЛКО ХУБАВО РАСТЯХМЕ ПРИ СОЦИАЛИЗМА

Хубаво е от време на време да си припомняме миналите времена. Дори и само за да се порадваме на носталгията и да се върнем към нашите младини и детство. А хората, които не са живели в това време, да добият повече представа за него.

Порадвайте се на тази колекция от стари снимки, предоставени от сп. „Наш дом“ и Спомени от Народната република. А вие помните ли това време? И как изглеждаха домовете ни през социализма? Оставете ни мнение в коментарите под статията!

One thought on “Помните ли? Как изглеждаха домовете ни през социализма (СНИМКИ)

  • Мариана Димитрова

    Да ,наистина пералнята ,печката са стари модели ,но такива бяха времената, сега има нови модели, техниката напредва и технологиите ,НО на мен какво ми прави впечатление ТУК

    , няма ги, големите плазмени телевизори, но има много КНИГИ по рафтовете на секциите в хола и библиотека всеки имаше. А сега една моя позната ме пита за какво са ти тия книги в тая библиотека ,аз не отговорих.А иначе като гледам тия кухни ми аз и сега виждам почти същите кухни в апартаменти по селата в къщите не виждам голяма разлика само разликата е при богатите ,там показват по модерни кухни. Това е моето мнение.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *