ДОМАКИНСТВО

Цветя в жилището за по-дълъг живот

Много жени са любители на отглеждането на цветя. Техните домове са като райски градини – красивите стайни растения със зеленината и хубостта си внушават усещане за живот, носят свежест, внасят баланс и спокойствие.

Това обаче изисква системен труд и специални грижи, отнема време. Може би затова гледането на цветя не е приоритет за повечето млади домакини, които предпочитат да използват свободното си време за други занимания – шопинг терапия с обиколки по моловете, кафе с приятели, интересни филми и всякакви приятни изкушения, които ни предлага нашето време.

В офиса и вкъщи имаме компютри, джиесеми, лазерни принтери. Те отдавна са част от нашия бит. Но отделящите се от тях невидими частици задръстват дихателните ни пътища, навлизат в кръвта и се отлагат във вътрешните ни органи. Най-опасни са лазерните принтери и копирни машини, чиито тонери сериозно застрашават белите ни дробове. Ако в офиса и в дома си гледаме саксии с цветя, те поглъщат финия прах, излъчващ се от съвременната апаратура, а в замяна изпълват помещението с кислород.

През зимните месеци, когато прекарваме повече време в затворени пространства, живите цветя в стаята се грижат за нашето здраве. И без дори да подозираме, те удължават живота ни. С красотата и виталността си подобряват психоклимата, повишават настроението ни, разпръскват мрачните мисли, отнемат умората. Влияейки на подсъзнанието, наистина ни карат да се чувстваме по-добре и да сме по-пълноценни.

Поверието гласи, че когато цветята в един дом започнат да изсъхват, да жълтеят и умират, скоро там се случва нещастие. Затова не дръжте саксии с повехнали листа в дома си! Ако видите, че едно цвете съхне и въпреки вашите усилия започне да умира, направо изхвърлете цялата саксия. По принцип, умиращите стайни насаждения са знак, че в дома е натрупана отрицателна енергия или има някаква негативна намеса.

Цветята са източник на здраве, красота и хармония, затова не жалете сили за тяхното отглеждане, а го правете с постоянство и с много любов! 

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *