УСПЕШНА

Как да направим добро впечатление на делова среща?

Първото впечатление е най-важно! Толкова пъти сте чували това, че вече го възприемате като ненужно клише.

Но първото, с което непознатите ви възприемат, е вашата външност. С пълна сила правилото важи и за деловите срещи. Независимо колко велики факти съдържа автобиографията ви или какви дипломи и препоръки носите, накрая решаващо се оказва именно първото впечатление, което сте направили с външния вид и излъчването си.

Облеклото

Модерните раздвижени тоалети – многоцветни и разголени, не са удачен избор. Блузи с големи деколтета, поли над коленете, прическа и грим като за бал, прекалената екстравагантност – това са все неща, които биха ви провалили на делова среща.

Заложете на класическия стил. Сако и панталон или права пола, но малко под коляното. Официалното облекло предпочита тъмните нюанси – черно, тъмносиньо или сиво.

Много е важно дрехите, които ще носите да са ви удобни и да не ви дразнят. Ако ви създават дискомфорт, това ще попречи на самоувереността ви. Ще сте още по- притеснена, скована, напрегната и няма да намирате подходящите думи.

Пригответе облеклото си от предния ден, за да не се окаже, че на сакото ви липсва копче, а на чорапогащника има бримка.

Обувките

На делови срещи не е прието да се ходи с маратонки, със сандали и отворени чехли, от които стърчат пръстите на краката. Дори през лятото на такива места се отива с обувки. Най-добре е те да са черни, със средна височина на токчето. И разбира се, предварително да са почистени.

Не забравяйте, че дамската чанта трябва да е в същия цвят, какъвто е цветът на обувките ви.

Прическата

В никакъв случай не си позволявайте да се появите на делова среща с неизмита, мазна или невчесана коса. Направете си прическа, с която сте свикнали и харесвате. Не експериментирайте с нещо ново. Бъдете себе си.

Гримът и маникюрът

Почистете лицето си и нанесете умерено пудра или фон дьо тен. Може да сложите малко сенки и очна линия, но не се рисувайте като кинозвезда. Нека червилото бъде в пастелен цвят и в унисон с тоалета ви.

Не стискайте черни точки и пъпки по лицето си, непосредствено преди да тръгнете за срещата. Остават грозни следи, които действат отблъскващо.

Изрежете прилично ноктите си. Дългият маникюр с натрапващ се цвят на лака може да ви създаде облик на вещица.

Лакирайте се с пастелен цвят, близък до телесния.

Бижутата

Дори обикновено да носите много бижута, на тази първа среща не отивайте накичена като коледна елха. Оставете само 1 – 2 пръстена, изберете обеци със средна големина, не прекалено дълги и шокиращи. Може да си закачите брошка или да носите колие – нещо, което ви кара да се чувствате по-уверена в себе си и ви носи късмет.

В нощта преди срещата се наспете добре. Умът ви трябва да е отпочинал и бодър, за да се представите в най-добрата си светлина. Не забравяйте поговорката: „По дрехите посрещат, а по ума – изпращат!”.

Когато важният миг настъпи, влезте с лъчезарна усмивка. Тя предразполага събеседника, предизвиква симпатията и благоразположението му. Така още с първото впечатление, което ще направите, вие накланяте везните във ваша полза.

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *