СЕМЕЙСТВО

Дай рестарт на връзката си

В дълга връзка сте? Имате чувството, че сте си си омръзнали? Сякаш вече няма искри… Не се притеснявайте, това е напълно нормално в едни по-дългосрочни отношения. Това, което трябва да направите, е малко да „рестартирате“ връзката си.

Под „рестартиране“ имаме предвид да вкарате нови неща в отношенията си, да експерементиране във всеки аспект. Едно от най-елементарните неща, което може да ви предложим, е да отидете на ново място. И не става дума за скъпи, екзотични почивки и т.н. (естествено, ако може да си го позволите, защо не), но говорим просто за някое ново местенце, това може да е някой парк, в който не сте били, ресторант, кафе, дори зоологоческа градина. На една стара връзка е нужно само нещо ново.

Изненадвайте се. Онези малки изненади, които сте си правили в началото, ги няма? Ами правете ги. Малко подаръче, албум със снимки, билети за кино или просто сандвич с бележка. Има стотици начини да изненадата любимия и то само за секунди, но повярвайте, тези секунди ще го зарадват с часове.

Намерете си общо хоби. Понякога това е доста трудно, но не е невъзможно. Ако все пак имате повече различни интереси, намерете си сериал, който и на двамата да ви харесва. Гледайте го само двамата, нека това да се превърне в нещо като ваша традиция. Така освен приятно прекарано време, ще има и какво да коментирате и около какво да се вълнувате заедно.

Знаем, че голяма част от двойките се притесняват точно от това „стопиране“ на връзката, когато сякаш сте си омръзнали, станали сте си скучни. Но това не е повод за притеснение. Естествено, няма да имате пеперудки в стомаха след шест години заедно и това е така, защото тази тръпка, наречена „переруди“, се е превърнала в обич, което е много по-хубаво и силно, и може само да се гордеете, че обичате и сте обичани. Оставете романтичните филми, сериали и книги, където „принцът и принцесата“ живеят щастливо влюбено сто години. Във връзките няма принцове и принцеси, там сте „ти“ и „той“ и това е повече от всичко. Пробвайте нови неща, изненадвайте се, карайте се, сдобрявайте се, прегръщайте се силно, дръжте си ръцете, най-важно: обичайте се.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *