Как да защитим косата си от вредните UV лъчи?

Всички знаем за вредите от слънчевите лъчи. Често се грижим за защитата на тялото си. Когато ходим на море или на плаж, винаги слагаме лосион против UV лъчи. Но дали сме се замисляли, че слънчевите лъчи са вредни и за косата? Тъй както вредят на кожата, те имат негативно влияние и върху косата. UV – лъчите имат разрушително действие върху косата и скалпа. Затова е много важно да се предпазим от това негативно въздействие.

Дори да имате красива и лъскава коса, през лятото тя се изтощава и Вие се чудите каква е причината за това. Лъчите на слънцето я правят суха и тя започва да цъфти и да се уврежда.

Слънчевите лъчи са изключително вредни за косата. Можете да я предпазитте, като използвате натурални етерични масла. Съществуват множество продукти за защита на косата, но тук ще разгледаме някои естествени средства.

През лятото дългото стоене на слънце е изключително вредни за Вашата коса. То ще допринесе за изсушаване на косата, което само ще й навреди. А резултатът е суха, изтощена и цъфтяща коса. Затова е важно да носите шапка при излизане навън. Ето някои етерични масла, които защитават косата от UV – лъчите.

На първо място ще разгледаме маслото от малина. Поради богатото си съдържание на витамини А, Е и омега 3 е изключително полезно за косата. Маслото от малина е едно от най-добрите средства за хидратиране на косата. Сложете малко масло по краищата на косата, след това измийте добре. Благодарение на това масло косата придобива еластичност и блясък.

На второ място по защита на косата е масло от семена на морков. Богато е на витамин А и каротин. Нанасяйте от него малко количество върху косата си, понеже е плътно и води до омазняване.

Маслото от пшеничен зародиш е със слънцезащитен фактор 20. То също помага за добрата хидратация. Съдържа витамини В, Е и К.

Маслото от авокадо е със слънцезащитен фактор 15. То също съдейства за доброто хидратиране и подхранване.

Автор: Катя Благоева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *