ЗДРАВЕ

Проф. Чирков ни завеща тази билкова отвара за високо кръвно

Името на професор Чирков е познато на всеки българин. Роденият през 1938 г. в Лом доктор не е единственият в рода, който има отношение към медицината. Неговият чичо се дипломира като лекар в Германия. По-интересен обаче е фактът, че негова прабаба (баба на дядо му) е била професор по медицина и личен лекар на семейството на великия руски романист Лев Толстой.

Александър Чирков е много активен спортист, а в професионално отношение той непрекъснато се развива и покорява върхове през целия си живот. Доцентура и професура защитава в Германия и пак там работи като кардиохирург. През 1984 г. професорът се завръща в България с намерението да помогне за развитието на кардиологията в страната ни. И успява! На 14 май 1986 г. той успешно трансплантира сърце на 11-годишно момче и това е първата такава операция за страната ни, за Балканите, за целия т.н. Източен блок. 17 години по-късно професор Чирков прави и първата белодробна трансплантация. Александър Чирков владее пет езика и на всички тях има научни публикации. Сключва два брака, от които има 4 деца – три дъщери и един син. Всички те имат отговорни и престижни професии. Макар да напусна този свят в края на 2020 г., този човек остави след себе сериозна житейска и професионална следа. 

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Прави впечатление и факта, че проф. Чирков не отричаше ползата от алтернативните методи на лечение, дори самият той препоръчваше билкови смеси за подобряване на здравословното състояние. Съветваше пациентите си да не приемат храна след 6 часа вечерта и да си приготвят еликсир за добър сърдечен тонус. За целта се счукват на каша 10 глави чесън, които се объркват с килограм мед и сока на 10 лимона. След като престои една седмица, сместа е готова за консумация. Веднъж дневно си взимате по 4 лъжички от нея, задържате ги за няколко минути в уста и после преглъщате.

Прочетете още: ЛЕЧЕБНИЯТ ЧАЙ НА ПРОФ. ЧИРКОВ, КОЙТО ПРОЧИСТВА И ПОМАГА НА СЪРЦЕТО

Чудотворната отвара за подобряване на кръвообращението, сваляне на холестерола и кръвното обаче е тази, която професорът препоръчваше за дълголетие и здраво сърце. За целта трябва да си набавите по 50 гр. мента, маточина, листа от глог и бял равнец. Супена лъжица от билковата смес се запарва с 300 мл. гореща вода, охлажда се и се прецежда. Изпива се на три приема през деня. 

Редувайте месец на прием с месец почивка в продължение на половин година. Когато след това си направите преглед, ще изненадате и себе си и лекуващия ви лекар – твърдеше професорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *