Мода

С дамски маратонки – удобство всеки ден

Несъмнено маратонките са сред онези задължителни обувки, които всяка съвременна жена има в своя гардероб. Те отдавна не се използват само за спорт, а се носят и при други случаи, комбинирайки се успешно с почти всякакви дрехи.

За да не увеличават допълнително умората от натовареното си ежедневие, жените все повече разчитат на удобните дамски маратонки. Разнообразните модели на пазара днес са в състояние да задоволят и най-взискателните дами по отношение на качество и дизайн.

Запознавайки се с различните предложения за дамски маратонки, вие обаче невинаги ще успеете да се ориентирате лесно кои ще бъдат най-подходящите за вас. Разбира се, на първо място те трябва да са удобни, но има и други критерии, с които да се съобразите при избора си.

Вид на подметката

Дали ще изберете модел с ниска, или с висока подметка, зависи от това при какъв случай ще ги носите.

Ниска подметка

Тя прави маратонките по-леки и предотвратява умората на краката. Изключително удобен модел за ежедневно носене и разходка например е Reebok Club C.

Висока подметка

Ако искате да тичате в парка с маратонките, трябва да изберете модел с по-дебела подметка като например Nike Roshe Flyknit. Такива модели имат специална система за по-добро сцепление с неравен терен и са по-устойчиви. Ако ще ходите в планината, стабилният грайфер на модел като Adidas Terrex Swift K2 Goretex е от голямо значение.

В зависимост от сезона

При всички случаи съобразете избрания чифт дамски маратонки и със сезона, в който ще ги използвате. За изработката на сезонните модели е използван текстил, естествена или изкуствена кожа, а при повечето подметката е от каучук.

Ще попаднете на функционални предложения за зимни, летни и пролетно-летни маратонки, а внимание например можете да обърнете на удобния летен модел Puma Carina L. 

Спрямо потребностите

Колкото и да ви харесват дадени дамски маратонки, това не означава, че можете да ги използвате за всичко – за спорт, за бягане, за ходене, за разходка и т.н. 

За бягане например материята трябва да бъде качествена, водонепропусклива, да имат удобни стелки, гъвкава каучукова подметка и допълнителна система за омекотяване.

Маратонките за ежедневно носене и за ходене също си имат особености. Ако през деня се налага да вървите много, това трябва да бъде с маратонки с ниска подметка – например подходящ модел е Reebok Royal Glide, а за ежедневно носене можете да се съобразите повече и с дизайна им, съобразно облеклото ви.

Дамските маратонки или сникърсите са едно чудесно решение да направите всяка своя дейност през деня приятна, да се чувствате комфортно и да имате стилен външен вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *