ЗДРАВЕ

Препоръчваме: Чай от дафинов лист и канела за отслабване

Дафиновият лист е познат от хилядолетия на човечеството заради неговите кулинарни и медицински приложения. Той се използва най-често като добавка за аромат в ястията и заради горчивия си вкус не се консумира директно. А знаете ли как чай от дафинов лист помага при отслабване?

Маслото и екстрактът от дафинови листа имат ценни лечебни свойства. Това се дължи на богатия витаминен и минерален състав на растението.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако имате нужда да подобрите здравето си с истински и качествени натурални чайове, последвайте линка и разгледайте изкушаващите предложения на Vital Concept.

Лечебни свойства на дафиновия лист

Най-ефективно е действието му за детоксикация, за заздравяване на рани, за контрол на кръвната захар, за борба срещу възпаленията и др.

Дафиновият лист не само облекчава различните неразположения на храносмилателната и дихателната система, но и повишава имунитета, намалява и риска от рак.

Оказва се, че има свойството дори да намалява излишните килограми, които могат да станат причина за сериозни заболявания.

Дафинов лист и канела за отслабване

Дафиновият лист може да помогне чрез противогъбичните си свойства да се елиминира свръхрастежа на много вредни бактерии, в това число и Candida в червата. Някои проучвания сочат, че ако тази бактерия нарастне много, това засяга метаболизма, като причинява умора, проблеми с храносмилането и напълняване.

Поради тази причина добавените в ястия дафинови листа могат да помогнат за детоксикация, добро храносмилане и ускоряване на метаболитните процеси, а чрез намаляване на кръвната захар да улеснят нормализирането на телесното тегло.

канела
Добавете канела към чая от дафинов лист и се радвайте на успешно отслабване

Канелата също се нарежда сред подправките с доказани лечебни ползи. Подобно на дафиновия лист, и тя притежава свойството да забърза метаболизма и да стабилизира кръвната захар.

Канелата присъства като постоянна съставка в много здравословни смутита и в чай, а комбинирана с дафинови листа, съдейства за оформяне на стройна фигура.

Чай за отслабване от дафинов лист и канела

Приготвянето на този чай за отслабване е много лесно. Необходими са 4 чаши вода, 3-5 дафинови листа и пръчка канела или една лъжичка канела на прах.

Слагаме водата в съд на котлона и като заври, пускаме в нея листата и канелата. Оставяме сместа да ври на слаб огън за около 10-20 минути.

След готовност чаят се прецежда, чака се да поизстине и се подслажда с мед по желание. Консумира се както топъл, така и студен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *