Красота

Препоръчваме: Скраб със захар за лице и тяло за копринена кожа

Скраб със захар – хайде да пробваме!

Въпреки че кожата ни веднъж месечно регенерира естествено клетките, често този процес се забавя. Мъртвите клетки остават и пречат да се образуват нови.

За да отстраним мъртвите клетки и да направим кожата си копринено нежна и сияйна, е добре да използваме ексфолиране.

От този метод се получават най-добри резултати с използването на натурални продукти.

Захарта, която всеки има в дома си, може да бъде невероятен ексфолиант за кожата на лицето и тялото ни.

Как помага захарта като ексфолиант?

Захарта е богата на киселини като гликолова, алфа хидрокси киселина и др., които повлияват изключително добре на повърхностния слой кожа.

Освен това този продукт е и естествен овлажнител. Неслучайно много лидери в козметичната промишленост произвеждат захарни ексфолианти.

Малките захарни кристали служат като идеално средство за почистване на кожата. Макар и по-фина, кафявата захар също може да се използва. За всеки случай можем да изпробваме на по-загрубялата кожа на ходилата или лактите.

При комбинация с подходящо хидратиращо масло захарта не само ще почисти натрупаните мъртви клетки и нечистотии, но и ще подхрани кожата, ще я регенерира и изсветли.

Как да си направим скраб със захар?

Нужни са ни 1 чаша захар, без значение каква, ½ чаша кокосово масло или зехтин и етерични масла според предпочитанията ни.

Захарта и маслото/ зехтина се смесват, като маслото трябва да се разтопи на водна баня предварително. При смесването разбъркваме бавно до получаване на гранулирана гъста смес.

От етеричните масла добавяме няколко капки. Полученият скраб прехвърляме в стъклен буркан и го затваряме плътно.

Ексфолианта използваме, след като си вземем горещ душ, за да могат да се разширят порите на кожата ни и да има по-голям ефект от почистването след това.

Втриваме в кожата по 1-2 супени лъжици от ексфолианта с леки масажиращи движения в продължение на поне 5 минути. След това изплакваме и нанасяме хидратиращ лосион.

Достатъчно е да се погрижим за кожата си по този начин веднъж месечно и тя ще бъде свежа, мека и здрава. А вие ще пробвате ли използването на скраб със захар?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *