РЕЦЕПТИ

Да си приготвим: Шоколадов тарт с бисквити

За всички любители на шоколада, днес ще ви представим една лесна рецепта за шоколадов тарт с бисквити. Всъщност, идеята за този тарт дойде от нашумелия в онлайн средите „Тарт Орео“, но ние решихме леко да променим рецептата и този десерт се превърна в наш любимец. Трудно ни е да устоим на подобни сладки изкушения, а и честно казано, дори не се опитваме особено. Кулинарно съкровище като това, което ще ви представим днес, просто заслужава нашето внимание и ние нямаме нищо против да му го даваме.

Съветът на HubavaJena: Ако ви се иска да си приготвите нещо сладко и вкусно, не пропускайте да разгледате страхотните способия за десерти от EMAG – добрият резултат е гарантиран!

Необходими продукти:

  • около 300 гр. бисквити (тук може да се развихрите с бисквити по ваш вкус, в случая са използвани „Еверест“)
  • 150-200 гр. масло
  • 200 мл. течна готварска сметана
  • 1 бр. черен шоколад и 2 бр. млечен шоколад

Начин на приготвяне:

Тази рецепта е страхотна за начинаещи „сладкари“. Разбивате в блендер бисквитите до трохи, добавяте разтопеното масло и продължавате да бъркате. Сместа слагате в тавичка, ако нямате такава с падащо дъно, може просто да сложите в обикновена тава, хартия за печене, с помощта на която лесно да извадите десерта. Разпределяте сместа в тавичката с чаша или с ръце, като получения „блат“ трябва да е леко вдлъбнат. Оставете в хладилника, докато приготвите пълнежа.

За пълнежа: слагате сметана в малка тенджера, докато заври. Добавяте шоколада на парченца и бъркате сместа, докато се посгъсти. Изсипвате сместа върху „блата от бисквити“ и готово. Сега може да изчакате да се стегне и да украсите по ваш избор.

Десертът е страхотен, украсен и с ягоди или други шоколадови лакомства. Може да го поднесете с панделка за повод или просто да си го хапнете с приятели или сами, ако не искате да го делите.

И една тайна, това е от десертите, които колкото повече време престоят, стават по-вкусни. Но едва ли ще можете да го оставите, щом го опитате веднъж.

Текст и снимки: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *