ЗДРАВЕ

Болки в прасеца: 4 опасни причини, които могат да я причинят

Ако болки в прасеца се пояят при ходене, бягане или почивка през нощта, те могат да са предизвикани от различни провокатори. Такива може да са много опасни. Става дума за тромбоза, разширени вени, атеросклероза. На тях трябва да се обърне специално внимание:

Кой изпитва болки в прасеца

Болки в прасеца може да изпитва всеки, през целия си живот, без сериозна причина. Например, прекомерното усилие, джогинг или изкачване на стълби. В такива случаи, свързани с претоварване или някои необичайни видове стрес. Тогава болката се усеща като болка в мускулите и често се наблюдава мускулно напрежение, втвърдяване. Освен това болката в прасеца често се свързва с крампи на краката.

Опасни причини за болки в прасеца

Задействащ механизъм на болка и мускулно напрежение в прасците може да има не само от претоварване, но и при липса на движение, както и при други обстоятелства. Включително това могат да са опасни процеси, нарушения в организма.

Тромбоза

Това е опасно състояние, което се развива, когато се образува кръвен съсирек в системата на дълбоките вени на долните крайници. Болката в крака в някои случаи е единствената проява на заболяването, често такава болка в прасеца е остра и силна.

Синдром на неспокойните крака

Симптомите му се усилват по време на периоди на почивка или бездействие, главно вечер или през нощта – докато хората не могат да спят. По този начин, искат да раздвижат краката си, да станат от леглото и да ходят. Когато човек се опита да заеме неподвижно положение, в краката се появяват изтръпвания и непоносим сърбеж. Всичко това може да е изключително изтощително, понякога болезнено.

Разширени вени

Разширените вени се срещат при всеки трети жител на нашата планета и могат да се появяват на всяка възраст. Жертвите на разширени вени са изправени пред флебит – възпаление на венозната стена. Това заболяване може да причини кръвни съсиреци (тромбофлебит), възпаление и други проблеми.

Съветът на Hubavajena.bg: Не пропускайте да последвате линка и да изпробвате страхотната тинктура от конски кестен за по-добро кръвообращение и разширени вени.

Атеросклероза

При атеросклерозата проводимостта на артериите и кръвоносните съдове се влошава. Последното се дължи на отлагането на холестеролни плаки по вътрешната им страна на стените, както и влошаването на съдовата тъкан, която губи своята еластичност. Атеросклерозата е причина за смъртоносни сърдечно-съдови заболявания, като инфаркти и инсулти.

Постоянна болка в прасеца

За този вид болка е необходимо изясняване. Ако болката в прасците се появява по-често, като едностранна (проявява се само в единия крак) и не се облекчава с прости мерки е необходимо да се консултирате с лекар, за да изясните причината за такова заболяване. В редки случаи, зад това могат да стоят неоткрити, преди това сърдечни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *