Поглезете се: Бисквитена торта с къпини
Време е отново да се поглезим в кухнята с нещо сладко и изкушаващо. Спрели сме се на една прекрасна рецепта за бисквитена торта с къпини. Нека запретнем ръкави и се захванем за работа!
Преди да започнем, ето нужните продукти за тортата:
400 г обикновени бисквити
250 мл студено прясно мляко
50 мл вино „Мадейра“
за крема:
2 пакетчета пудинг „Ванилия“
1 л прясно мляко
400 мл животинска сметана
200 г захар
80 г краве масло
за къпините:
600 г пресни къпини
140 г захар
50 мл вино „Мадейра“
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. нишесте
Начин на приготвяне:
Смесете пудинга с част от захарта и малко от студеното мляко. Това, което ви остане от млякото и захарта, сложете в касерола и ги кипнете.
Разтвореният пудинг налейте към тях и бъркайте, докато се получи сгъстяване. Отстранете съда от котлона. Добавете маслото и бъркайте, за да се разтопи. Кремът прехвърлете в купа, като покрийте с фолио и го оставете да се охлади.
Разбийте добре сметаната. Охладеният крем се разбива. Разбъркайте го със сметаната.
Вземете къпините, захарта, виното и лимоновия сок, и ги сипете в касерола. Оставете да се вари около 20 минути, като недейте да разбърквате – плодовете трябва да останат цели.
Прибавете към тях нишестето, което предварително трябва да сте разтворили в студена вода. Гответе на умерен огън, като сладкото трябва леко да се сгъсти. Дръпнете го от огъня и го оставете да се охлади.
Млякото смесвате с виното. Част от бисквитите се топят в сместа и се подреждат на дъното на квадратната форма за торта. Отгоре разпределете 1/3 от крема и от къпините. Поставете нов ред напоени бисквити, крем, къпини, напоени бисквити и завършете с крем. За финал оставете тортата в хладилника за около 4 часа. Поднесете заедно с останалите къпини.
Е, това е днешната ни рецепта за бисквитена торта с къпини. Смятаме, че рецептата не е чак толкова сложна и лесно бихте се справили с нея. Пожелаваме ви успех!