СВЕТСКИ

Кой е бащата на Рут Колева?

Кой е бащата на Рут Колева? Вероятно някои от вас са си задавали този въпрос, чувайки отнякъде, че той не е случаен човек. Истината е, че това действително е така. В тази статия ще ви разкажем за големия български спортист Неделчо Колев, който по съвпадение е баща и на една от най-известните ни съвременни певици.

Неделчо Колев е роден на 26 март 1953 година в Каблешково. Той е дългогодишен състезател и треньор по вдигане на тежести, а след това и председател на българската федерация. Докато е активен спортист, Неделчо Колев успява да постигне някои наистина внушителни успехи. Той е два пъти световен и два пъти европейски шампион, което го прави един от изявените български щангисти.

През 1976 година Неделчо Колев изживява голямо разочарование, след като не е допуснат да участва на Олимпийските игри в Монреал. Талантливият щангист обаче е на линия за Олимпиадата в Москва през 1980 година, където печели бронзов медал в своята категория. През същата година слага и край на кариерата си въпреки факта, че е едва 27-годишен. Удостоен от българската държава със званието “ Заслужил майстор на спорта“, а след това и „Заслужил треньор“.

Неделчо Колев е сред българските щангисти, които се славят като отлични преследвачи на рекорди. Още като юноша той успява да подобри пет пъти световния рекорд, а при мъжете го прави общо 14 пъти. През 1973 година Колев печели наградата за „Спортист на България“.

Кой е бащата на Рут Колева
Големият български щангист Неделчо Колев

В личния си живот Неделчо Колев има два брака и три деца, едно от което е именно Рут Колева. Тя има брат-близнак на име Лъчезар.

Неделчо Колев
Неделчо Колев е носител на бронзов медал от Олимпиадата в Москва

За съжаление, Неделчо Колев е част от едно отминало време, когато българските щанги бяха сред най-добрите в света. И макар в момента да имаме някои отлични таланти в този спорт, нещата отдавна не стоят по този начин. Можем само да се надяваме, че някога нещата ще се върнат постарому, а щангите у нас отново ще тръгнат нагоре.

Неделчо Колев е бащата на Рут Колева, а доколкото знаем, двамата се намират в отлични отношения. Певицата знае, че винаги може да разчита на татко си, който е един наистина силен мъж. И в буквалния, и в преносния смисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *