ЗДРАВЕ

Билки при подагра – рецепти на Айдън Мустафов

Билките са мощна природна сила, на която може да разчитате в много случаи, когато медицината е безсилна. Ако не знаете нищо за билкарството, то тогава трябва да се обърнете към хора, които са посветили живота си на тяхното изучаване и на мисията да помагат на нуждаещите се. Един такъв човек е Айдън Мустафов. Неговите познания са безкрайни и е помогнал на хиляди болни в тежък момент.

Ще споделим с вас препоръчаната от него отвара при подагра – една много коварна и мъчителна болест. Тя се характеризира с пристъпи на възпаление на ставите. Основната причина за това състояние са високите нива на пикочна киселина в кръвта. Те се дължат на липсата на ензима Уриказа, което води до образуване на кристали в ставите, сухожилията и тъканите около тях. Не е случаен факта, че подаграта е наричана „болест на кралете”. Смята се, че основна причина за възникването ѝ е прекалената консумация на месо. Затова не е без значение храната, която се приема при това заболяване. Задължително трябва да се избягват карфиол, спанак, риба, морски дарове, червено месо, алкохол.

Първа рецепта

Най-напред ви предлагаме рецепта за изчистване на организма след прием на кортикостероиди.

  1. Към 250 мл. вряща безхлорна вода се добавя 1 с.л. току що смляно ленено семе. Слага се капак и се вари на слаб огън 5 мин. Прецежда се веднага. Приема се сутрин и вечер 30 мин. преди хранене.
  2. Към 250 мл. вряща безхлорна вода се добавя 1 с.л. току що смлян кориандър. Слага се капак и се вари на слаб огън 5 мин. Прецежда се веднага. Приема се 30 мин. преди обедното хранене.

Рецепта номер две

Следващата рецепта се използва за намаляване стойностите на пикочната киселина. Внимание: не трябва да се приема от хора с високо кръвно налягане!

Към 500 мл. вряща безхлорна вода се прибавят 250 гр. нарязана на кубчета глава от целина. Вари се на слаб огън 6-7 мин. Отварата се оставя да се охлади, но не да изстине напълно. Прецежда се и се изпива 30 мин. преди закуска. Същата процедура се повтаря и привечер, като течността се изпива 30 мин. преди вечеря. Продължителността на лечебния процес е 30 дни.

Всеки, който проявява интерес към билколечението или има други проблеми, за които търси лек, може да разгледа профила на г-н Айдън Мустафов във Фейсбук. Страницата му се нарича Мултидисциплинарен подход срещу онкологични и автоимунни заболявания”.

Разбира се, в мрежата има още много билкови рецепти за подагра. Важно е обаче винаги да проверявате източника им, за да не си навредите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *