СВЕТСКИ

5 неща, които не знаете за Силвия Петкова

В последните няколко години българското кино се възражда. Причината е може би не само в съвременните сюжети, но и в участието на актьори, които са приели професията си за свое призвание. Силвия Петкова е една от тях.

Млада, красива, многообещаваща – това е очарователната млада актриса. Родена е на 7 юли 1987 година в София. Учила е испански език в 13 СОУ „Св.св. Кирил и Методий“, а след това „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Здравко Митков през 2010 г.

Става по-известна с участието си във филма „Революция Z“, където играе роля на учителката по литература –  г-жа Димитрова. Освен това има участие в така любимия на всички сериал „Под прикритие“.

А сега нека ви запознаем с няколко любопитни факта за нея, които е твърде възможно да не знаете:

  1. Дебюта си на сцена Силвия Петкова прави с ролята на Жената в постановката „За мишките и хората“ по Стайнбек, режисьор на която е Асен Блатечки.

Това не е единственият проект на Блатечки, в който участва Силвия Петкова. Тя има роля и в дебютния му проект – екшъна „Люси“. Актьорите твърдят, че е истинско удоволствие да правиш изкуство с приятели. 

2. Има малка роля във филма: „Непобедимите 2“, който е сниман у нас. Това е голям успех за една изключително млада, но в същото време амбициозна актриса.

3. Силвия Петкова ще  играе главна роля и в новия български сериал: „Пътят на честта“.

Продукцията е със съвременен сюжет, който показва на зрителя съдбата на много семейства. Ролята, която се дава на Силвия Петкова, е на самотната майка Кара, която губи съпруга си и е мразена от свекърва си. В образа ѝ могат да се припознаят голяма част от жените у нас.

4. Актрисата  е омъжена за режисьора Зоран Петровски.

Двойката има син. За своята първородна рожба двамата избират нестандартното име Сива. Споделят още, че по време на бременността и двамата не са искали да научат пола на бебето. 

5. През свободното си време Силвия Петкова сама си прави бижутата. В тях се преплитат по уникален начин собствен стил, елегантност и част от енергията, която притежава актрисата.

По статията работи: Мартина Спасова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *